Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 26 Şubat 2022 - 11:33 Yorum: 0

Hocalı Soykırımı’nı dünyaya haykıran 9 yaşındaki Nezaket: “İsterim ki savaş olmasın, insanlar ölmesin”

26 Şubat 1992'de Hocalı'da yaşanan soykırımı tüm dünyaya çektiği kısa filmlerle anlatan 9 yaşındaki Nezaket Heyderova, "Ben istiyorum ki insanlar ölmesin,...

Hocalı Soykırımı’nı dünyaya haykıran 9 yaşındaki Nezaket: “İsterim ki savaş olmasın, insanlar ölmesin”

26 Şubat 1992'de Hocalı'da yaşanan soykırımı tüm dünyaya çektiği kısa filmlerle anlatan 9 yaşındaki Nezaket Heyderova, "Ben istiyorum ki insanlar ölmesin, savaş olmasın şehitler olmasın, küçük çocuklar savaşta ölmesin. Herkes güzel bir hayat geçirsin" dedi.

Ermeni güçlerin, 26 Şubat 1992'de Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde kadın, çocuk ve yaşlı gözetmeksizin yaptığı soykırımın üzerinden 30 yıl geçti. Daha önce 7 bin kişinin yaşadığı Hocalı şehrinde 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 63'ü çocuk toplam 613 Azerbaycanlı yaşamını yitirdi. Tarihin en kara lekelerinden olan ve Azerbaycanlıların kalbinde tazeliğini koruyan bu acıyı, 9 yaşındaki Nezaket Heyderova sosyal medya hesabından çektiği kısa filmlerle tüm dünyaya duyurdu.

İhlas Haber Ajansı'na konuşan, projenin baş kahramanı Sevinç karakterini canlandıran Nezaket Heyderova, "Bu benim ikinci oyunculuk tecrübemdi. Bundan önce Zeher Tuluğu'nda oynamıştım. Bu rolü oynamak çok ağır hissettiriyor. Dönüşler çok iyi oldu bana. Çok güzel yorumlar aldım. Azerbaycan'dan, Türkiye'den, İran'dan, İngiltere'den güzel yorumlar geldi" diye konuştu.

Hocalı Soykırımı'nın 26 Şubat 1992 yılında başladığını ve Ermenilerin vahşice 613 kişiyi katlettiğini söyleyen Heyderova, "Ben aslında bu filmde dünyaya Hocalı Soykırımı'nı anlatmaya çalıştım. Benim karakterimin ismi ise Sevinç. Hocalı Soykırımı'nda 9 yaşındaki bir kızın gözlerinden Hocalı'ya bakıyorum. Bu hikayenin sonu da hepimizin bildiği gibi bir sonu oldu" açıklamasında bulundu.

Bu projede oynamanın aslında zor olmadığını orada yaşanılanları düşününce zorlandığını ifade eden Heyderova, "Ben istiyorum ki insanlar ölmesin, savaş olmasın şehitler olmasın, küçük çocuklar savaşta ölmesin. Herkes güzel bir hayat geçirsin" ifadelerini kullandı.

Projenin yöneticiliğini yapan Alihan Recepov, "Bu fikir bizim iş arkadaşımızdan çıktı. Benzeri "Eva Stories" diye bir yapım vardı. Biz de karar verdik neden Azerbaycan'da böyle bir şey yapmayalım diye. Sonrasında çekmeye başladık. Geri dönüşler çok iyi oldu. Bu kadar insana kısa zamanda ulaşabileceğimizi tahmin etmiyorduk. Çok kısa zamanda 350 binden fazla takipçimiz oldu. İzleyicilerimiz en çok Türkiye'den" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber