Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 20 Mayıs 2018 - 15:53 Yorum: 0

Hokeyin Sultanları Viyana’da Finalde

Türkiye'yi Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Açık Alan Hokey Şampiyonası'nda temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın...

Hokeyin Sultanları Viyana’da Finalde

Türkiye'yi Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Açık Alan Hokey Şampiyonası'nda temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın takımı, üçüncü maçında güçlü rakibi Avusturya'nın Navax AHTC WİEN takımı da 3-2 yenmeyi başararak, puanını 9'a yükseltti ve finallere kalmayı garantiledi.

Viyana'da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyon Kulüpler Açık Alan Hokey Şampiyonası'nda Türkiye ve Gaziantep rüzgarı esmeye devam ediyor. Hokeyin Gaziantepli Avusturya'nın Navax AHTC WİEN takımını zorlu geçen müsabakada 3-2 yendi. Gaziantep Polisgücü Kadın takımı, 3 maçta rakip filelere 13 gol atarken sadece 2 gol yedi ve 9 puanla zirvedeki yerini korudu ve grup birincisi olarak final vizesi aldı.

Finallerde de destan yazacaklar

Forma sponsorluklarını Festival Hali, Anka Hastanesi ve Banetti Makarna'nın üstlendiği, antrenörlüğünü Yusuf Kasım, Ayşe Kasım ve Mustafa Karalar'ın yaptığı ve Gamzenur Özcan, Yeter Çelik, Sultan Kılıç, Seda Öztürk, İklima Kaya, Perihan Küçükkoç, Burcu Öztekin, Elif Küpeli, Leyla Öztürk, Zeliha Yalınkılıç, Kübra Bozarslan, Emine Çelik, Meryem Oymak, Hazime Kızılırmak, Nurhan Çınar, Songül Gültekin, Gamze Zor ve Yoncanur Yeter'in forma giydiği Gaziantep Polisgücü Kadın Hokey Takımı, 3-2'lik galibiyetle kupa yolunda önemli bir mesafe elde etti.

Gurbetçilerden büyük destek

Ülkemizi Avrupa'da temsil etmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirten Gaziantep Polisgücü Kadın Hokey takımı Teknik Direktörü Yusuf Kasım, Avusturya temsilcisi Navax AHTC WİEN takımı ile oynadıkları karşılaşmada kendilerine destek veren gurbetçi Türklere teşekkür ederek, "Şampiyonanın favorileri arasında yer alan Avusturya takımı, ev sahibi olma ve seyirci avantajını en iyi şekilde kullandı ve karşılaşmanın başında 1-0 öne geçti. Ancak, sporcularımız oyun disiplini içerisinde mücadeleyi sürdürerek bu zorlu maçtan galip ayrılmayı başardı. Kendilerini kutluyorum. Avrupa'nın bir çok yerinden gelerek maç boyunca tezahüratları takımımıza destek olan gurbetçi vatandaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Gaziantep Polisgücü Hokey Takımı Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan da takımın yüksek bir moral ve motivasyona sahip olduğunu bunun da finale giden yolu açtığını ifade ederek, "Zorlu bir maç oldu. Oyuncularımızdan Perihan'ın 2 ve Nurhan'ın 1 golüyle maçtan galip ayrıldık. Grup birincisi olarak finallere adımızı yazdırıp şampiyonada iddiamızı bir kez daha ortaya koyduk. Avrupa Kadınlar Hokey Kupası'nı Türkiye'ye ve Gaziantep'e kazandıracağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Hokeyin Sultanları Viyana’da Finalde

Hokeyin Sultanları Viyana’da Finalde

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber