Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Ekim 2016 - 17:48 Yorum: 0

Hollandalı öğrenciler kardeş kent Bergama’da

Bergama'nın kardeş şehri olan ve Hollanda'nın Alkmaar kentinde bulunan Murmellius Gymnasium Okulu'nun öğretmen ve öğrencileri, kardeş okulları Bergama...

Hollandalı öğrenciler kardeş kent Bergama’da

Bergama'nın kardeş şehri olan ve Hollanda'nın Alkmaar kentinde bulunan Murmellius Gymnasium Okulu'nun öğretmen ve öğrencileri, kardeş okulları Bergama Akif Ersezgin Anadolu Lisesi ile Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile buluştu.

Haluk Elbe Toplantı Salonu'nda gerçekleşen buluşmaya Murmellius Gymnasium okulundan 3 öğretmen ile 22 öğrenci, Bergama Akif Ersezgin Anadolu Lisesi'nden ise 6 öğretmen 22 öğrenci katıldı. Buluşmada Akif Ersezgin Anadolu Lisesi Müdürü Serkan Sipahi ile Murmellius Gymnasium Müdürü Hans van Niekerk'te yer aldı.

Alkmar ile Bergama'nın 2005 yılında kardeş şehir olduklarını söyleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Sizi tekrar burada gördüğümüz için çok mutluyuz. Çünkü Alkmar ile Bergama arasındaki dostluk ilişkileri düzenli bir şekilde devam ediyor. Özellikle iki okul arasındaki bağ her yıl giderek güçleniyor. O nedenle sizi burada konuk etmekten çok mutlu oluyoruz. Tabii ki her yılki gelişleriniz bizim için çok önemli ama bu yıl burada olmanız biraz daha anlamlı. Bizim için bir destek ve dayanışma" dedi. Başkan Gönenç; "Burada bulunduğunuz süre içerisinde Bergama'nın UNESCO'nun Dünya Mirası listesine girmesine neden olan tarihi ve kültürel zenginlikleri gezecek, eşsiz ve olağanüstü güzelliklerine şahit olacaksınız. Gördüğünüz güzellikleri orada anlatmanızın da tanıtım açısından bize katkısı olacaktır" dedi.

Konuşmanın ardından söz alan Murmellius Gymnasium Müdürü Hans van Niekerk de Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Niekerk daha sonra Başkan Gönenç'e günün anısına Hollanda'dan getirdiği bir hediye armağan etti. Başkan Gönenç ise Müdür Niekerk'e, Bergama'nın 999.Dünya Mirası olduğunu simgeleyen bir plaket verdi. Ayrıca tüm konuklara Bergama'yı tanıtan materyalden oluşan çanta hediye edildi.

Ören yerlerini gezdiler

Hollandalı konuklara daha sonra Bergama Belediyesi UNESCO Birimi rehberliğinde Arasta, Bergamalı Kadri Eğitim Müzesi, Ulu Camii, Akrapol ve Asklepion gezdirildi.

Pazartesi günü Bergama'ya gelen Hollandalı öğrenciler, Bergamalı yaşıtlarının evlerinde konuk edilirken gün içinde Akif Ersezgin Anadolu Lisesi'ndeki sunumlara katılıyor. Hollandalı konukların 23 Eylül Pazar Günü ülkelerine dönecekleri, Nisan 2017'de ise Bergamalı çocukların Hollanda'da aynı şekilde konuk edilecekleri öğrenildi.

Hollandalı öğrenciler kardeş kent Bergama’da

Hollandalı öğrenciler kardeş kent Bergama’da

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber