Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 03 Nisan 2015 - 13:58 Yorum: 0

Hopa'da alışveriş merkezinde yangın

Artvin'in Hopa ilçesinde bir alışveriş merkezinde çıkan ve 1 otel ile 10 mağazanın kullanılamaz hale geldiği yangın, 3 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü- Yangına ilçe merkezinde bulunan TOMA aracı da müdahale etti

Hopa'da alışveriş merkezinde yangın

ARTVİN (AA) - Hopa'da bir alışveriş merkezinde çıkan yangında, 1 otel ile 10 mağaza kullanılamaz hale geldi.

Alınan bilgiye göre, Sahil Caddesi'ndeki alışveriş merkezinin zemin katında yer alan bir mağazada sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Kısa süre içerisinde büyüyen ve çevresindeki mağaza ile otele de sıçrayan yangına, Hopa Belediyesi itfaiye ekipleri ile ilçe merkezinde bulunan TOMA aracı ilk müdahale de bulundu. Bu sırada, 6 katlı alışveriş merkezinin üstüne çıkan otel çalışanları ile müşteriler kısa süre içerisinde tahliye edildi.

Artvin ile Rize'den gelen itfaiye ekiplerinin de söndürme çalışmalarına katıldığı yangın, yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı.  Yaralananın olmadığı yangın sonrasında binada büyük hasar oluştuğu, 10 mağaza ile otelin kullanılamaz hale geldiği görüldü.

Artvin Valisi Kemal Cirit ile Artvin İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Belediye ekiplerinin enkaz kaldırma çalışmalarına başladığı alışveriş merkezinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün hasar tespit çalışması yapacağı bildirildi.

-"Zarar büyük"

Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, yangının çıkış sebebiyle ilgili çalışmaların hemen başlatılacağını ifade ederek, "Tüm itfaiye ekiplerine ve emniyetimize ait TOMA aracına teşekkür ediyorum. Yangın daha büyük boyutlara ulaşmadan söndürmeyi başardık. Yangının verdiği zarar konusunda rakamsal olarak şimdilik bir şey söylemek yanlış olur. Maddi zararın büyük olduğunu söyleyebilirim" dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber