Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Ekim 2016 - 16:08 Yorum: 0

Horasan Belediyesinden köylere cami, taziye ve kültür evleri

Horasan Belediyesi ilçe merkezinde olduğu gibi köylerde de hizmet rüzgarı estiriyor.

Horasan Belediyesinden köylere cami, taziye ve kültür evleri

Horasan Belediyesi ilçe merkezinde olduğu gibi köylerde de hizmet rüzgarı estiriyor. Köylerin umumi ihtiyaçları birer birer gideriliyor. 90 mahalle statüsünde köyü bulunan belediye, bunlardan 30 tanesine camii, imam evi, taziye ve kültür evi yaptı.

Horasan Belediyesi, mahalle statüsündeki köyleri birer birer taziye evlerine kavuşturuyor. İlçe merkezi yanısıra 90 adet mahalle statüsündeki köye hizmet üreten belediye, ilçe merkezinde olduğu gibi köylerde de hizmet rüzgarı estiriyor. Köylerin tek tek umumi ihtiyaç envanterini çıkaran belediye, öncelik sırasına göre sorunları çözüyor. Muhtarlarla istişareli bir şekilde yürütülen çalışmalar kapsamında 30 mahalle statüsündeki köy, camii imam evi, taziye ve kültür evlerine kavuşturuldu

Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, mahalle statüsündeki köylerin öncelikli ihtiyaçlarının başında taziye ve kültür evlerinin geldiğini ifade ederek, 90 köyden bir kısmının taziye ve kültür evlerinin bulunduğunu, bu taziye ve kültür evlerine masa, sandalye, çayseti, halı, soba gibi malzeme desteği sağlandığını taziye ve kültür evi olmayan köylerden 30 tanesinin de ihtiyacının giderdiklerini ve bu çalışmaların tüm köylerde, süreceğini ifade etti.

Horasan'ı marka bir ilçe yapma hedefiyle yola çıktıklarının altını çizen Başkan Aydın, ilçeyi kırsal mahalleleri ile kalkındırmakta kararlı olduklarına vurgu yaparak, "Horasan'ı marka ilçe hedefine taşımak için kararlı adımlar atmaya devam ediyoruz. İlçe merkezinde park, bahçe, asfalt, yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi bağlamında önemli hamleler gerçekleştiriyor, mahalle statüsündeki köylerimizin de sorunlarını birer birer çözüyoruz. Buralarda öncelikli ihtiyaçlarının başında, taziye ve kültür evleri geliyor. Köylerimizle ilgili yaptığımız ihtiyaç tespitleri neticesinde 30 tane mahallemizin taziye ve kültür evi sorununu çözdük. Bunların yanında köylerin umumi ihtiyaçlarını giderme noktasında da çaba sarf ediyoruz. Bazı köylerimizde de kilitli taş çalışmaları yaptık. Belirli bir program çerçevesinde hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri tutarak, görev süremiz boyunca köylerimizin tüm sorunlarını birer birer çözüme kavuşturacağız." ifadelerini kullandı.

Başkan Aydın, Hacıhalil, Yeşildere, Yarboğaz, Akçatoprak, Ardı, Yüzören, Pınarlı, Küçük konak, Yazılıtaş, Yaylacık, Teknecik, MollaAhmet, Hasanbey, Çayırdüzü, Şeyhyusuf, Döllek, Kadıcelal, Mağaracık, Kemerli, Muratbağı, Yörükatlı, Velibaba, Yaylacık, Haydarlı, Mollamelik, Pınarlı, Aşağı Tahirhoca, Kızılca, Alagöz, mahallelerinde camii, imam evi, taziye ve kültür evlerinin yapım çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber