Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Eylül 2016 - 16:33 Yorum: 0

Hotar ve Delican’dan 9 Eylül mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, birer mesaj yayımlayarak 9 Eylül İzmir'in...

Hotar ve Delican’dan 9 Eylül mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, birer mesaj yayımlayarak 9 Eylül İzmir'in kurtuluş yıl dönümünü kutladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 9 Eylül İzmir'in kurtuluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. 9 Eylül'ün önemine vurgu yapan Hotar, terör belasını da ülke topraklarından def edeceklerini belirtirken, Delican ise 15 Temmuz demokrasi nöbetlerini hatırlatarak "İzmir, o 9 Eylül ruhuyla tuttuğu nöbetlerle tarihe bir kez daha not düşmüş, kararlı duruşu ve dayanışma beceresi ile bir kez daha fark oluşturmuştur" dedi.

"Vatanın bağımsızlığa kavuştuğu gurur verici bir gün"

9 Eylül'ün yalnızca İzmir'in kurtuluşa erdiği bir gün değil, aynı zamanda tüm vatanın bağımsızlığa kavuştuğu son derece gurur verici ve önemli bir gün olduğunu vurgulayan Hotar, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Aziz milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bütün vatan sathında başlattığı kurtuluş mücadelesi destanı, 9 Eylül 1922'de İzmir'in işgalden kurtarılmasıyla sona ermiştir. Bu anlamda İzmir'deki bağımsızlık mücadelesi ile tarihin akışı değişmiş, Cumhuriyetimizin kuruluşunun başlangıç tarihi olmuştur."

"Terör belasını da def edeceğiz"

Hotar son günlerde artan terör olaylarına da değinerek "Bu vatan toprakları çok zor şartlar altında milletimizin kanıyla, canıyla, gözyaşıyla karış karış kazanıldı. O tarihten bugüne değişmeyen en önemli şey ise milletimizin ülkesine olan sevgisi ve birlik ruhudur. Terör belasını da aziz milletimizin birliktelik ruhu ile bu topraklardan defedeceğiz" dedi. İzmir Milletvekili olmaktan gurur duyduğunu belirten Hotar "Bu vesileyle, İzmir'i işgalden kurtararak vatanımızın kurtuluşu için canını, kanını ortaya koyan İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve şehitlerimizin her birini rahmet ve şükranla anıyorum. İzmir'in kurtuluşunun 94. yıl dönümü kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

"Ülkenin kaderini değiştiren güç"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da 9 Eylül'ün önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydederek, şu ifadeleri kullandı: "İzmir'in sadece kendisinin değil, ülkenin kaderini değiştiren bu gücü; vatanseverlik, cesaret ve öngörüsünden kaynaklıdır. Çünkü bizim şehrimiz; 8 bin 500 yıllık tarihi, vatan şuuru ve millet olma ruhunun galeyanında mihenk taşıdır. 9 Eylül 1922 işte böyle bir tarihtir. İzmir'in, bilgeliği, milli coşkusu ve cesareti ile harmanladığı bir kurtuluş destanının tarihidir. Düşman işgaline ve esarete hayır diyen milli dirayet; İzmir'in kurtuluşu ile tarihimizin en haklı ve izzetli zaferini kucaklamıştır. O gün, düşmana meydan okuyarak, kurtuluş mücadelesine zaferle nokta koyan İzmir; cumhuriyet ve inkılapların da öncüsü olmuş, ülke siyaseti ve ekonomisinin güçlenmesinde de büyük rol almıştır."

"Onur ve sorumluluk"

Büyük ve şanlı tarihi mirasımızın önemini vurgulayan Delican, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ay yıldızımızı, mücadelemizin son kalesinde, İzmir'in Kadifekale'sinde göndere çeken Teğmen Celil, Kordon'da Üsteğmen Selahattin, Sarıkışla'da Yüzbaşı Fikret, Karşıyaka'da Binbaşı Zekai ve Ali Çavuş, Konak Meydanı'nda Teğmen Ali Rıza ve Hamdi ile Yüzbaşı Şerafettin gibi fatihlerin büyük miraslarını taşıyoruz. Biliyorum ki İzmir; bağımsızlık savaşımızın bu münevver önderlerinin kanlarıyla bezeyip semaya yükselttikleri bayrağımızı yere indirmemek adına ettiği yeminin arkasındadır. 1922 yılının 9 Eylül sabahı, cengaver Türk askerleri ile İzmir'e girip, bombalar, silahlar ve kumpaslar arasında gözlerini kırpmadan ilerleyen bu fatihlerin mirası; vatanımız, bayrağımız ve devletimizin dimdik ayakta kalması için en büyük gücümüzdür. İzmir daima bu gücünü, her işgale karşı kullanacak basirette, yürekte olmuştur. Bu aydınlık ve kahraman şehrin ferdi olmak, bu mirasın sahibi olmak benim içinde onur ve sorumluluktur."

"9 Eylül ruhu"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Bu onur ve sorumluluk, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere o tarihi yazan İzmir halkının aziz hatıraları eşliğinde; 15 Temmuz'da, Konak Meydanı'nda kutsal bir nöbet ve büyük bir direnişle kendisini yeniden göstermiştir. İzmir halkı; yediden yetmişe, kadını, erkeği, genci, yaşlısı, engellisi ile omuz omuza vatanına, bayrağına ve devletine sahip çıkmıştır. On binlerce İzmirli, Yüzbaşı Şerafettin'lerin göndere çektiği bayrağın gölgesinde ona uzanan ellerin karşısında birlik duvarı örmüş, demokrasi için haftalarca, 24 saat nöbet tutmuştur.

Devlet ve milletçe uğradığımız ihanet ve haksızlıkların müsebbibi, cumhuriyetimiz ve bağımsızlıklarımızın katline ferman veren FETÖ terör örgütünün ve ele başlarının hezimete uğramasındaki en büyük pay milletimizindir. İzmir, o 9 Eylül ruhuyla tuttuğu nöbetlerle tarihe bir kez daha not düşmüş, kararlı duruşu ve dayanışma beceresi ile bir kez daha fark oluşturmuştur" ifadelerini kullandı.

"Türk milleti hakkını, hainlere teslim etmeyecek"

Vatan hainleri ve ülke düşmanlarına sert çıkan Delican, mesajında şunları belirtti: "Dahili ve harici tüm düşmanlarımız bilsin ki; Türk milleti dün olduğu gibi bugün de hakkı olanı, bağımsızlığını ve onurunu, bırakın altın tepside sunmayı aralarına karışan virüslere, hain ve zalimlere dahi kanmayarak asla teslim etmeyecektir. Bizim düşmanla işimiz; bayrağını yerde süründürmek öcüyle son bulmaz. Atatürk, bunu 9 Eylül 1922'de Yunan bayrağını yürüyeceği yola serenlere verdiği yanıtla; "bir milletin istiklalini temsil eden bayrak çiğnenmez" diyerek ortaya koymuştur. Biz, adaleti ve merhameti tescilli bir milletiz. Ama asla bölücüye karşı değil, teröriste karşı değil, bu vatanın her türlü nimetinden haksızca yararlanıp, masum ve mazlumu hedef alana karşı değil, kirli hesabına kan karıştırana karşı değil. İzmir, bu büyük mücadelemizde de milli ruhumuzu diri tutmamızı sağlayacak güç ve heyecan içindedir biliyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İzmir'in vekili Sayın Başbakanımızın bu karanlık dönemle mücadelesi ve büyük Türkiye hedefimiz için izlediği yol, bizlerin destek ve gücüyle muzaffer bir sonuca erişecektir. İzmir'in gücü, ülkenin aydınlık geleceğini her daim örecektir. Tüm hemşehrilerimin 9 Eylül kurtuluş gününü kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum."

Hotar ve Delican’dan 9 Eylül mesajı

Hotar ve Delican’dan 9 Eylül mesajı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber