Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 08 Ekim 2016 - 08:43 Yorum: 0

Hotar’dan hukukçulara müezzin çağrısı

Menderes'te belediyenin yaptığı kır düğün salonlarının açılışını gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 15 Temmuz gecesi...

Hotar’dan hukukçulara müezzin çağrısı

Menderes'te belediyenin yaptığı kır düğün salonlarının açılışını gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 15 Temmuz gecesi sela okuyan müezzini darp eden saldırganların serbest bırakılmasına tepki göstererek hukukçulara, "Bu saldırganlara verebileceğiniz en yüksek cezayı verin ki buna benzer davranışları aklından bile geçireceklere bir ders olsun" çağrısında bulundu. Düğün salonlarını sadece bin 500 liraya kiraya verdiklerini söyleyen Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise "Rantçı değil, halkçıyız" dedi.

İzmir'in Menderes ilçesinde geçtiğimiz aylarda vatandaşların hizmetine sunulan Menderes Belediyesi İkiz Kır Düğün Salonlarının resmi açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve Menderes Belediyesi'nin 500'e yakın çalışanı ve aileleri katıldı.

Açılış töreni düzenledikleri düğün salonlarını yalnızca 45 günde tamamladıklarını anlatan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Yaz boyunca da bu salonlar 250 bin Menderesliyi ağırladı. Düğün salonları Menderes'te çok büyük bir eksiklikti. Bizim insanımız mahalle aralarında düğün yapmaya layık değil. Biz insanımızı seviyoruz, değer veriyoruz. Bu salonların beş kat altı kalitedeki yerler 8-10 bin liraya kiralanırken biz, bin 500 liraya kiraya veriyoruz. Buradan da rantçı değil halkı olduğumuz ortaya çıkıyor" dedi.

Düğün salonlarına yalnızca Mendereslilerin değil, tüm İzmirlilerin ilgi gösterdiğini ifade eden Başkan Soylu, "Yeni çıkan yönetmelik gereği sokaklarda düğün yapmak yasaklandı. Biz daha hızlı hareket ettik ve sokak aralarında yapılan düğünleri engelleyerek yaşanan olumsuzlukların önüne geçtik" şeklinde konuştu.

"En ağır cezayı verin"

15 Temmuz gecesi sela okuyan müezzinlere yapılan saldırıların kendisini çok üzdüğünü ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ise "Biz bunu İzmirli vatandaşlara mal etmiyoruz. 3-5 hukuk tanımaz, manevi değerlerden yoksun, zavallı insanın karşı duruşu olarak görüyoruz. Onların yapısı bu, kalitesi bu. Bizim itirazımız onları serbest bırakan hukukçulara" dedi.

"Eğer bu saldırıların önü açılırsa bu ülkede şiddetin önünü alamayız" şeklinde konuşan Hotar, "Burada bir kez daha hukukçularımıza çağrıda bulunuyorum; bu saldırganlara verebileceğiniz en yüksek cezayı verin ki buna benzer davranışları aklından bile geçireceklere bir ders olsun" ifadelerini kullandı.

"Başkanla çalışanların birlikteliği çok önemli"

Belediyelerin özel sektörden ve kamudan farklı özellikte olduğunu anlatan Hotar, "Belediye çalışanları, aynı zamanda belediye başkanını seçen seçmenlerdir. Belediye başkanıyla çalışanların birlikteliği çok önemlidir. Bu toplumsal barışı getirir. Bu birlikteliği başarıyla sağlamış olan belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Protokol üyeleri, konuşmaların ardından kurdeleyi keserek Menderes Belediyesi İkiz Kır Düğün Salonlarının resmi açılışını gerçekleştirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber