Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Siyaset 25 Temmuz 2016 - 16:18 Yorum: 0

Hotar’dan özeleştiri sorularına cevap:

İzmir'de, FETÖ'nün yapılanmasında AK Parti'nin özeleştiri yapıp yapmadığına ilişkin soruya cevap veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir...

Hotar’dan özeleştiri sorularına cevap:

İzmir'de, FETÖ'nün yapılanmasında AK Parti'nin özeleştiri yapıp yapmadığına ilişkin soruya cevap veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, "Üstüne gittikçe yalnız kaldık. Yine de elimizden geleni yaptık. Duyarsız kaldığımızı söylemek mümkün değil. Desteğimiz olsaydı daha kolay, daha çabuk ve geniş kapsamlı olarak yapıyı çökermeyi başarmış olabilirdik" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, AK Parti İzmir Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Hamza Dağ, Atilla Kaya ve İbrahim Turhan ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican gündeme ilişkin il binasında toplantı yaptı. Toplantıda, bir gazetecinin FETÖ yapılanmasında AK Parti iktidarının özeleştiri yaptığı noktaların olup olmadığını sorması üzerine Hotar, "Gezi olaylarından itibaren konuyu gündeme getirdik. Siyasi parti ve STK'lardan destek bulamadık. Bu soruları oralara da yöneltmenizde fayda var. "AK Parti paralel yapı diye adeta bas bas bağırırken neden inanmadınız, destek vermediniz?" diye onlara da sormanızı dilerim. Bu yapının izlerini gördükçe amacını fark ettikçe, illegal yönünün ortaya çıkmasıyla bu süreçten sonra üstüne gittikçe yalnız kaldık. Yine de elimizden geleni yaptık. Duyarsız kaldığımızı söylemek mümkün değil. Desteğimiz olsaydı daha kolay, daha çabuk ve geniş kapsamlı olarak yapıyı çökertmeyi başarmış olabilirdik" diye konuştu.

"AK Parti'ye yüklemek vicdansızlık olur"

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Bu MİT krizi ile başlayan bir süreç. 4,5 senedir mücadele var. Bu mücadelede keşke şuandaki beraberliği o dönemde de yaşamış olsaydık. Daha farklı olabilirdi" derken, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise, "Bunlar yıllarca milleti kandırmışlar. AK Parti milletin parçası. Milletimizi uyardık. Bu milletin evlatlarının çocuklarını okullarda beyinlerini yıkadılar. Bunu sadece AK Parti'ye yüklemek vicdansızlık olur" ifadelerini kullandı.

"Şeytana tapan gizli tarikatlar gibi"

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan da, şunları söyledi: "Fethullahçı örgütün nasıl bir yapı olduğunu anlamadan tam cevap vermek zor. Kendilerini her şekilde gizlemeyi başaran, örneklerine dünyanın farklı ülkelerinde rastlayabileceğimiz, fanatik, insanlık düşmanı, beyinlerini yıkadığı insanlara her türlü şeyi yaptıracak bir yapı ile karşı karşıyayız. Şeytana tapan gizli tarikatlar gibi bir şeyle karşı karşıyayız. Gerçekten bu örgütle mücadele devam etti. 2012 Şubat'tan itibaren uyarmaya çalıştık. Hepimizin gözü önünde oldu. Cumhurbaşkanı, MİT'e kadar, gazetecilere muhalefet liderlerine kadar yüzlerce insanı yasa dışı dinlediklerini anlatsak da o dönemde maalesef anlaşılmadı. Son hareketlerinden sonra büyün millet alçakların gerçek yüzünü gördü. Bunu şimdi de dünyaya göstermemiz lazım. Aynı aymazlığı yurt dışında yaşıyoruz. Bazı ülkeler bu grubun ne kadar tehlikeli olabileceğini anlamamış gibi davranıyorlar."

CHP ile demokrasi mitingi görüşmesi

10 gündür vatan nöbeti tuttuklarını ifade eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ile görüştüklerini ve Gündoğdu Meydanı'nda siyasi partilerin katılımıyla bir demokrasi mitingi planladıklarını söyledi. Delican, "CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'le görüştüm. Gündoğdu Meydanı'nda miting yapacağımız konusunda planlamada bulunduk. Konakta'ki nöbete onları da bekliyoruz elbette. Gündoğdu'da da tüm partilerin katıldığı bir miting yapabiliriz" dedi.

"En yaşımız 104 yaşında, en gencimiz 7 aylık"

15 Temmuz akşamı ülkemizin hain bir darbe girişimi ile yüz yüze bırakıldığını kaydeden Delican, Bu darbe girişiminin hedefinde iki şey vardı; devlet ve millet. Bu darbe girişimi daha öncekilere şöyle devam etti: "Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yargıya, eğitim kurumlarımızdan bürokrasinin en can alıcı damarlarına kadar çöreklenmiş başta millet iradesini, kararını hedef alan bir girişimdi. Tarihi bir dönüm noktasındayız. Bir yol ayrımındayız. Ya sonuna kadar "demokrasi" diyecek ve bu darbecileri, vatan millet tanımayan bu suç örgütünden zerre iz bırakmadan büyük yolumuza devam edeceğiz, ya da sen ben kavgasına tutuşup, siyasi rant peşine düşüp bastırdığımız darbeden kalanların altında kalacağız. Millet ilkini seçti. Bu tarihi dönüm noktasına kahramanlık mührünü milletimiz vurdu. Kararı milletimiz verdi. Ülke genelinde 10 gündür devam eden bir demokrasi nöbeti tutuluyor. Öyle ki bu nöbeti AK Parti iktidarının nöbeti olduğunu söyleyenlere inat sen ben demeden CHP'li, MHP'li, AK Parti'li demeden 7'den 70'e tüm halkımız tutuyor. İzmir'deki demokrasi nöbetimizdeki en yaşlımız 104 yaşında, en küçüğümüz ise 7 aylık."

Yunanistan'a kaçan darbeciler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar açıklamasında sinevizyon kanalıyla sunum şeklinde yaptı. 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini saati saatine fotoğraflarla anlatan Hotar, Yunanistan'a kaçan sekiz darbeci olduğunu hatırlattı. Konuyla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini kaydeden Hotar, sunumunda tutuklanan üst düzey askeri yetkililerin fotoğraflarını gösterdiği sırada, "Keşke onları hiç tanımasaydık, gösteriyor olmasaydık ama hepsi bir gerçek. Bu gözü dönmüş caniler şerefli asker üniformamız altına gizlenmiş onlardan bazıları" dedi.

OHAL'i anlattı

Olağanüstü hal (OHAL) ilanı hakkında da değerlendirmede bulunan Hotar, OHAL'in geçmiş dönemlerin tersine sivil halkı ve onun geleceği korumak için ilan edildiğini söyledi. Hotar, OHAL'in piyasa dengelerinde ve vatandaşların psikolojisinde bir tedirginliğe yol açmadığını ifade etti. Hotar, daha sonra sunum eşliğinde OHAL'i anlattı. Buna kötü bir rüya film senaryasu diyebilir. Gerçek olduğuna zor inanır. 15 Temmuz'daki bu süreç inşallah hayırlara vesile olur. Gerekli tedbirler sonucunda ülkemizin birlik beraberliğine zemin hazırlayacak bir süreç olacaktır.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber