Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 10 Ekim 2016 - 11:13 Yorum: 0

Hrant Dink’in arkadaşlarından açıklama

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında açılan ve cinayete ilişkin ana dosyaya birleşen davanın...

Hrant Dink’in arkadaşlarından açıklama

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında açılan ve cinayete ilişkin ana dosyaya birleşen davanın görülmesine devam ediliyor. Duruşma öncesi "Hrant'ın Arkadaşları" tarafından yapılan açıklamada, "İnatla söylüyoruz, bu cinayeti işleyenlerin peşini bırakmayacağız. Biz biti demeden, bu dava bitmez" denildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 26 kamu görevlisi hakkında açılan ve cinayete ilişkin ana dosyayla birleşen davanın görülmesine devam ediliyor.

Duruşma öncesi "Hrant'ın arkadaşları" üyesi bir grup Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaparak, "Hrant için adalet için"pankartı açtı.

Hrant'ın arkadaşları adlı gruptan gazeteci Banu Güven tarafından okunan basın açıklamasında, "İnadımızla ve sorularımızla bir kez daha Hrant Dink cinayeti davasını takip etmek için adliyedeyiz" denildi.

Açıklamada, "Meslektaşımız, arkadaşımız, ağabeyimiz Hrant Dink katledileli neredeyse 10 yıl oldu. Türkiye'nin daha iyi bir ülke olmasını hayal edenler olarak, 10 yıldır bu cinayetin peşini bırakmıyoruz. Bu hafta bu mahkeme salonunda dönemin ve şimdinin istihbarat şefleri savunma yapacak. Bizler, Hrant Dink'in katledilmesine giden yolu hatırlıyoruz, biliyoruz. O yolların son bir buçuk yıldır yeniden yürünmeye başladığını görüyoruz. Endişeliyiz. Hrant Dink ile aynı yolu yürüyen ve tıpkı onun gibi hayatını kaybedenlerin anısının önünde saygıyla eğiliyoruz. İnatla söylüyoruz, bu cinayeti işleyenlerin peşini bırakmayacağız, bu davayı bırakmayacağız. Biz bitti demeden, bu dava bitmez. Hrant için, adalet için" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın ardından grup, duruşmayı izlemek üzere adliyeye giriş yaptı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber