Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Mart 2015 - 17:08 Yorum: 0

Hüda-Par Siirt İl Başkanı Fırat:

SİİRT (AA) - Hür Dava Partisi (Hüda Par) Siirt İl Başkanı Zülfikar Fırat, başkanlık sistemine ilişkin "Başkanlık sistemi konusu maalesef kişi üzerinden yürütülüyor" dedi.Fırat,...

Hüda-Par Siirt İl Başkanı Fırat:

SİİRT (AA) - Hür Dava Partisi (Hüda Par) Siirt İl Başkanı Zülfikar Fırat, başkanlık sistemine ilişkin "Başkanlık sistemi konusu maalesef kişi üzerinden yürütülüyor" dedi.

Fırat, yaptığı açıklamada, başkanlık sisteminin "oldu bitti"ye getirilecek bir konu olmadığını söyledi.

Başkanlık ve yarı başkanlık sisteminin dünyada örnekleri bulunduğunu anımsatan Fırat, "Partimiz, başkanlık sisteminin iyice tartışıldıktan sonra halkın referandumuna götürülmesinden taraftır" dedi.

Fırat, şunları kaydetti:

"Başkanlık sistemi konusu maalesef kişi üzerinden yürütülüyor. Sistem tartışılmıyor. Erdoğan başkan olsun mu, olmasın mı tartışması yapılıyor. Bunun yerine başkanlık sisteminin artı ve eksileri, toplumumuzun içinde bulunduğu şartlara uygunluğu konuşulmalı. Bu konuda en az, en fazla konuşması gerekenler yani siyaset bilimciler, toplum bilimciler. Bu doğru değil bilimsel, toplumsal ve kültürel boyutlarıyla bu konu geniş bir şekilde ele alınmalı, açıklanmalıdır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber