Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 21 Mayıs 2022 - 13:03 Yorum: 0

Huğlu MYO’da afet farkındalık eğitimi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Huğlu Meslek Yüksekokulu'nda iş sağlığı ve güvenliği programında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak afet farkındalık...

Huğlu MYO’da afet farkındalık eğitimi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Huğlu Meslek Yüksekokulu'nda iş sağlığı ve güvenliği programında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak afet farkındalık ve gönüllülük eğitimi verildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası çerçevesinde, Konya Valiliği İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Başkanlığı tarafından verilen eğitime katılan öğrencilere öncelikli olarak doğal, insan kaynaklı ve teknolojik afetlerin neler olduğu anlatıldı. Eğitimde, öğrencilere afetler öncesinde, afet esnasında ve sonrasında neler yapmaları ve nasıl bir davranış sergilemeleri gerektiği konularında bilgiler aktarıldı. Öğrencilere temel afet eğitiminin verilmesinden sonra AFAD Başkanlığı eğitimcileri tarafından AFAD gönüllülük sistemi de tanıtıldı. Bu çerçevede, yüksekokulda öğrenim gören gönüllü AFAD sistemine kayıtlı öğrencilerin önderliğinde afetlere ilişkin farkındalığın artırılması için okulda ve yerleşim merkezinde faaliyetler yürütebilecek bir gönüllü AFAD Kulübü de kuruldu. Verilen eğitim ve yapılan sunumların ardından yüksekokulda öğrencilerin katıldığı bir deprem tatbikatı ve tahliye faaliyeti de gerçekleştirildi.

Huğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erkan Akgöz, iş sağlığı ve güvenliği programı öğrencilerine yönelik tek bir haftaya sığmayacak birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti. Doç. Dr. Akgöz, eğitim ve sonrasında düzenlenen tatbikatın ardından AFAD eğitimcilerine birer teşekkür belgesi takdim etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber