Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 18 Ekim 2014 - 18:03 Yorum: 0

Hukuk devletini biz hakim kılmaya çalışıyoruz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Bizi polis devletine yönelmekle suçluyorlar. Asıl hukuk düzeni tesis edilmezse hukuk devleti yara alır. Hukuk devletini biz hakim kılmaya çalışıyoruz" dedi.

Hukuk devletini biz hakim kılmaya çalışıyoruz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 'Bizi polis devletine yönelmekle suçluyorlar. Bunları söyleyenler ya aşırı cahiller ve ya bunu geri niyetli şekilde söylüyorlar. Asıl yasa düzeni tesis edilmezse yasa devleti cerahat alır. Hukuk devletini biz hakim kılmaya çalışıyoruz' dedi.

Elvan, AK Parti Mersin İl Başkanlığı'nda düzenlenen Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada, modern bir Türkiye'nin tacının mutluluk ve güvenlik olduğunu belirterek, bu konu konusu için asla tavize ve zafiyete tahammülün olmadığını belirtti.

Ülkenin uyum ve huzurunun, milletin iç ile hariç güvenliğinin en öncelikli konu olduğunun altını çizen Elvan, dünyanın en stratejik topraklarına sahip Türkiye'nin sınırlarının ötesinin kan ile barutla kavrulduğunu, şer mihraklarının vatan arasında de kargaşa oluşturmak istediğini söyledi.

Şer mihrakların çirkin emellerine karşı hepimizin uyanık olması gerektiği uyarısında olan Elvan, bu konu konusu için ne gerekiyorsa yapılacağını lakin asla yasa yolundan sapılmayacağını vurguladı.

Elvan, amaçlarının dünyanın en yüksek standartlarında insan hak ve özgürlüklerine sahip bir Türkiye yaratmak olduğunu anlatım ederek şöyle devam etti:

'Kişilik hakları hiç bir sebep ve gerekçeyle ihlal edilmeyecektir. Bunun yegane güvencesi de AK Parti'dir. Buna yönelik her çeşitli yasal önlemleri alacağız. Bununla müşterek ülkemizin mutluluk ve güvenliğine hiç kimse çirkin ellerini uzatamaz. Kamu düzenini temin etmeye yönelik şekilde lüzumlu tüm tedbirleri aldık ve bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Türkiye'de yaşayan her bir ferdin hakları, güvenliği ve huzuru, refahından daha önceliklidir. Evet elbette refah ciddi bir şeydir fakat bu milletin huzuru, halk düzeni de bir o kadar önemlidir.'

Kurban eti dağıtmak için sokağa çıkan gençlerin katledildiğini, ambulansların ve kan toplayan vasıtaların yakıldığını, halk malları ile şahısların ekmek kapılarının talan edildiğini kaydeden Elvan, bu vahşete göz yumulmasını kimsenin beklememesi gerektiğini anlatım etti.

'Hukuk devletini biz hakim kılmaya çalışıyoruz'

Elvan, bunları yapanların yargı karşısında her zaman hesabını vereceğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

'Böyle vandallıkların bir daha ortaya çıkmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bizi polis devletine yönelmekle suçluyorlar. Bunları söyleyenler ya aşırı cahiller ve ya bunu geri niyetli şekilde söylüyorlar. Asıl yasa düzeni tesis edilmezse yasa devleti cerahat alır. Hukuk devletini biz hakim kılmaya çalışıyoruz. Hiçbir gerekçe ve sebep ülkemizin demokratik standartlarından ödün vermemize sebep olamaz. İnsan hakları ve benlik hakları bizim için her şeyden kutsaldır ve önemlidir. Biz tam da bu sebeple insan hakları ve benlik haklarını güvence altına almak için yasal düzenlemelere yöneliyoruz. Hukuk hepimizin sığınacağı yegane kapı olmalıdır. Hukuk kapısından öteki kapıları arayanları Türkiye aşırı gördü. Artık bir daha yasa ve meşruiyet dışı hiç bir yol hiç kimse için çıkış kapısı şekilde görülmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yasa devletidir fakat yasa herkesi bağlayacaktır. Hukuken olanak verilmeyen hiç bir davranış, hiç kimse için hoş görülmesi gereken bir eda şekilde kabul edilmeyecektir.'

' Biz bu bölgenin huzurunu istiyoruz'

Irak ile Suriye'de yaşanan gelişmeler çerçevesinde Türkiye'nin tutumuna bakılması gerektiğini belirten Elvan, iktidarın bu konu konusu için istikrarlı bir biçimde devinim ettiğini ve gelenlere kapıların açıldığını aktardı.

Elvan, Türkiye'de 1,5 milyon Suriyeli'nin olduğunu ve kardeş şekilde görüldüğünü kaydederek, bu insanların barınma, yemek, eğitim bunun şeklinde ihtiyaçlarının karşılandığını anımsattı.

Kobani'deki (Ayn el Arap) gelişmeler sonrası yaşanan hali da ifade eden Elvan, şunları söyledi:

'Orada yaşanan gelişmeler sonucunda 200 bin Kürt kardeşimizi gene bağrımıza bastık. Bu kardeşlerimize kapımızı açtık. Zaten orada yaşayan kardeşlerimizin mühim bir kesiminin de akrabaları sınırda yaşıyorlar. Geçmiş dönemdeki bayramlaşmaları hatırlayın. Suriye'den Türkiye'ye, Türkiye'den Suriye'ye kişiler giderdi. Türkiye dışında bu kardeşlerimizin barınmasına, yemesine, içmesine destek sağlayan öteki vatan mevcut mı? O aşırı konuşan ve Türkiye'yi suçlayan modern ülkeler, o mazlum şahıslara hangi desteği verdiler bugüne kadar. Eğer onlara kalsaydık kişiler orada açlıktan ölecekti, katledilecekti. Bunlara kucak açan Türkiye olmuştur. Biz iri bir devletiz. Bakın o modern ülkelere, ad zikretmek istemiyorum, her hafta ayrıcalıklı bir görüş, her hafta ayrıcalıklı bir yaklaşım, ne vakit ne yapmak istediklerini bilmediğimiz bir tavır. Sanki alanda kontrollü bir istikrarsızlık istiyorlar. Biz bu bölgenin huzurunu istiyoruz. Bu alanda yaşayanlar bizim komşularımız, biz orada mutluluk istiyoruz, Türkiye'de mutluluk istiyoruz.'

'Yeni bir vesayet anlayışına izin vermeyeceğiz'

Türkiye'de yıllarca vesayet anlayışına karşı savaş ettiklerini ve muvaffakiyetli olduklarını belirten Elvan, 'Bugün Güneydoğu'da bir partimiz yani HDP yeni bir vesayet anlayışı oluşturmaya çalışıyor. Vatandaşı orada birtakım gruplar, gençler tehdit ediyorlar. İş adamlarını tehdit ediyorlar. İşte gördünüz yaktılar, yıktılar. Biz bu yeni vesayet anlayışına izin vermeyeceğiz. Kendileri vesayetten şikayetçiydiler fakat bugün onlar halk üstünde vesayet oluşturmaya çalışıyorlar. Halk üstünde oluşturmak istedikleri vesayete muhakkak izin vermeyeceğiz' diye konuştu.

Bakanlık yatırımlarını anlattı

Elvan, Türkiye'ye AK Parti iktidarları çağında ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında aşırı iri yatırımlar yapıldığı anlatarak, karayolu ağının bölünmüş yollarla genişletildiğini anlatım etti.

İnternet kullanımının da aşırı mühim seviyelere geldiğini aktaran Elvan, 'İnternet kullanması dünya ortalaması 24 saat, Avrupa ortalaması 26 saat, Türkiye ortalaması tam 32 saat. Şu anda bizim yurttaşlarımız Avrupalı vatandaşlardan aşırı daha çok internet kullanıyor' dedi.

Elvan, Mersin'e yapılan yatırımlar konusu için da bilgi vererek, şehrin önümüzdeki çağda seri tren projelerinin tamamlanması, havalimanının bitirilmesi ve Türkiye'nin en iri konteyner limanının inşa edilmesiyle ulaşımda aşırı daha mühim bir yere geleceğini söyledi.

Mersin-Antalya karayolunun en kısa sürede bitirilmesi için gece gündüz demeden çalışmaları sürdürdüklerinin kaydeden Elvan, 2016 yılı sonu nedeni ile her iki şehir arasında otoban standardındaki bölünmüş metodlar ve tünellerden geçerek ulaşımın sağlanacağını bildirdi.

inşaatı süren Çukurova Havalimanı'nın son hali konusu için da bilgi sağlayan Elvan, şöyle konuştu:

'Burayla ilgili olup bitenleri takip ediyoruz. İlgi umumi müdürlüğümüz her hafta firmayla görüşüyor. Bu projeyi saha kuruluş şu temel kadar 100 milyon liranın üstünde bir tüketim gerçekleştirdi ve birtakım mali sıkıntılar yaşıyor. Biz kendisine bir vakit verdik. Bu vakit zarfında sorunun çözmesini bekliyoruz. Özellikle yabancı bir kaç firmanın birlikte bu projeyi gerçekleştirme anlamında taleplerinin bulunduğu anlatım edildi. Şu evrede bu kuruluş ilgili yabancı firmalarla görüşmelerini sürdürüyor. Bundan bir sonuç alırsak yolumuza devam edeceğiz fakat alamazsak mecburen feshedip yine ihaleye çıkıp tekrar bu işe başlamak durumunda kalacağız. Ama biz istiyoruz ki fesih işlemleri olmasın, ilgili kuruluş bir an evvela sorununu çözsün ve yoluna devam etsin. Bu konu konusu için herhangi bir tereddüdünüz olmasın. Mersin'i 30 milyon yolcu kapasiteli havalimanına kavuşturacağız.'

Daha sonra basına kapalı süren toplantıda Elvan, partililerin sorularını yanıtladı.

Muhabir: Anıl Bağrık

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber