Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 20 Aralık 2014 - 21:31 Yorum: 0

Hukuk içinde sorgulama yapılırsa itiraz etmeyiz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Eğer bir yerde hukukun üstünlüğü varsa hukuk çerçevesinde sorgulama yapılırsa buna hiç kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum, biz de itiraz etmeyiz" dedi.

Hukuk içinde sorgulama yapılırsa itiraz etmeyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından İstanbul merkezli ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasına ilişkin, bir yerde hukukun üstünlüğü varsa hukuk çerçevesinde sorgulama yapılmasına kimsenin itiraz edemeyeceğini ancak sırf intikam almak, öç almak duygusuyla bir şeyler yapılmasının doğru olmayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Tunceli Eğitim Gönüllüleri ve Eğitimi Destekleme Derneği (TEGED) ile İzmir Tunceliler Platformu’nun, maddi imkandan mahrum öğrencilere burs sağlama amacıyla İzmir Arena’da düzenlediği etkinlikten ayrılışı sırasında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından İstanbul merkezli ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasına ait soru üstüne açıklamalarda olan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

'Hiçbir zaman suçlu potansiyel suçlu veya mühtemel suçluyu savunmak ve ya yermek bu şeklinde bir fikir içine girmedik. Bizim tek dediğimiz şudur; Şayet bir yerde hukukun üstünlüğü varsa yasa çerçevesinde sorgulama yapılırsa buna hiç kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum, biz de itiraz etmeyiz ama sırf intikam almak, öç almak duygusuyla Şayet bir şeyler yapılıyorsa bu doğru değildir.'

-Dört eski bakanla ilgili tahkikat komisyonu

Kılıçdaroğlu, 'TBMM'de çalışmaları rapor evresine gelen Dört Eski Bakan ile İlgili Soruşturma Komisyonu'nun söz konusu bakanların ulu divana sevki anlamında görüş belirtmemesi biçiminde partisinin tutumunun ne olacağı' yönündeki soruya da şu karşılığı verdi:

'Orada kamuoyu kararını vermiş durumda. Kimlerin suçlu olup olmadığını, kamuoyu biliyor. Parlamentonun orada yapacağı yalnızca usulen bir çalışmadır. Olması gereken şudur; dört bakanın da 'bizi ulu divana gönderin, biz aklanmak istiyoruz' diye bir fikir anlatım etmeleri gerekir. Olması gereken de budur. Geçmişte parlamentoda buna aynı vakaları yaşadık.'  

Muhabir: Ufuk Kırabalı

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber