Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 11 Mart 2015 - 08:26 Yorum: 0

Hükümet seçim süresinin yeniden 5 yıla çıkmasını istiyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çağrısıyla hükümetin Meclis Başkanlığı'na sunduğu teklife MHP olumsuz yanıt verdi; CHP ve HDP ise 'seçim barajı' şartını koştu.

Hükümet seçim süresinin yeniden 5 yıla çıkmasını istiyor

ŞEBNEM HOŞGÖR

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, muhalefet partilerinin destek vermesi halinde 4 yıl olan seçim süresinin yeniden 5 yıla çıkarılması için de Anayasa değişiklik teklifi vermeye hazır olduklarını açıkladı.

CHP ve MHP'nin kapatılacağı iddialarına karşı parti kapatma davalarının açılabilmesini TBMM'nin izin vermesi şartına bağlayan anayasa değişiklik teklifini önceki gece geç saatlerde Meclis'e sunan Ak Parti'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde "hataydı" dediği seçim süresini düzenleyen Anayasa'nın 77. maddesi konusunda da muhalefetin nabzını yokladığı ortaya çıktı.

'Oylarımızla destekleriz'

Edinilen bilgiye göre AK Parti kurmayları önceki gün muhalefet kurmaylarıyla görüşerek, daha önce İçtüzük Uzlaşma Komisyonu'nda da konunun gündeme geldiği, o süreçte CHP'nin "imza vermeyiz ama oylarımızla destekleriz", MHP ve HDP'nin ise hem "oy" hem de "imza ile destek veririz" görüşünü dile getirdiğini anımsattılar.

Ardından da muhalefete, "Hala bu ön mutabakat geçerliyse, 367 desteği varsa bu konuda da teklif vermeye hazırız" önerisinde bulundular. MHP parti kapatmalarla ilgili düzenlemeye sıcak bakmazken, CHP ve HDP ise "seçim barajı" şartını öne sürdü.

Davutoğlu'na iletildi

AK Parti kurmayları, dünkü grup toplantısının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gelişmeleri aktardı. Davutoğlu'nun ise "Türkiye'nin istikrarı için 5 yıl uygun" vurgulamasına karşın, bunun "seçim barajı" düzenlemesi için pazarlık unsuru olarak kullanılmasına sıcak bakmadığı mesajını verdiği öğrenildi.

Haber Kaynağı: Milliyet
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber