Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Eylül 2016 - 18:03 Yorum: 0

Hükümetten çiftçilere bayram müjdesi

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, hükümetin bayram öncesinde çiftçilere bayram müjdesi verdiğini söyledi.

Hükümetten çiftçilere bayram müjdesi

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, hükümetin bayram öncesinde çiftçilere bayram müjdesi verdiğini söyledi.

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Başbakan Binali Yıldırım'ın çiftçilere yönelik açıkladığı afetten zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının bir yıl ertelenmesiyle ilgili kararın Resmi Gazetede yayımlandığını kaydetti.

Çiftçiye bayram müjdesi verildiğini belirten Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, "Resmi Gazetede yayımlanmasını beklediğimiz çiftçi borçlarıyla ilgili Bakanlar Kurulu gerekli kararı aldı ve alınan karar bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı. Başta kuraklık olmak üzere, sel, don, fırtına, dolu afetleri sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri ve seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kayıt sistemine göre kayıtlı olup üretim faaliyetlerine devam eden gerçek ve tüzel kişilerin borçları 1 yıl süreyle ertelendi. Çiftçilerimiz 1 ay içerisinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekiyor.

Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda il ve ilçelerde hasar tespit komisyonları kurulacağını ve komisyonların zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesiyle ilgili çalışmalarına başlayacak. Ürünleri, hayvan varlıkları veya tesisleri en az yüzde 30 oranında zarar gören çiftçilerimizin borçlarının bir yıl süreyle ertelenecek" dedi.

Şahan, "Hasar tespit komisyonun kararlarından itibaren çiftçilerimizin 1 ay içerisinde kararla birlikte kredi kullandıkları yere başvuru yapmaları gerekiyor. Çiftçilerimiz bugünden itibaren bağlı oldukları il veya ilçe tarım müdürlüklerine erteleme için belirlenen takvim doğrultusunda başvuru yapabilirler. Kurban Bayramı öncesi çiftçimizin yüzünü güldüren ve yanında yer alan Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ve tüm Bakanlar Kurulu yetkililerine ve kararın alınması sürecine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Çiftçilerimizin afetlerden gördükleri zarar sonrasında bizlerden talep ettikleri önemli bir konunun yerine getirilmesi bizleri son derece memnun etti. Alınan karar tüm çiftçilerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber