Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 27 Mart 2015 - 18:23 Yorum: 0

Hulusi Efendi'nin hayatı kaleme alındı

MALATYA - Hulusi Efendi Vakfı Kurucusu, Mutasavvıf ve Divan şairi Darendeli Hulusi Efendi’nin hayatı biyografik roman tarzında kitaplaştırıldı.

Hulusi Efendi'nin hayatı kaleme alındı

Yazar İlhan Akın, eski Düzce Valisi Adnan Yılmaz'ın tavsiyesi üzerine "Vadiden Doğan Güneş Osman Hulusi Ateş” kitabını kaleme aldı.

Önümüzdeki ay piyasaya sürelecek kitapta Hulusi Efendi’nin ailesi, çocukluğu ve hizmetleriyle mektupları, hutbeleri ve şiirleri de yer alıyor.  

Eski Vali Adnan Yılmaz, kitabın takdim yazısında “Tarihe mal olmuş bu kıymetli şahsiyetlerden biri olan Hulusi Efendi, yüreğinde taşıdığı kocaman sevgisi, hücrelerinde hissettiği hizmet şevkiyle 76 yıllık hayatı boyunca çevresini aydınlatmayı başarmıştır ve inanıyorum ki bu aydınlanma süreci sonsuza kadar eksilmeden devam edecektir. Hulusi Efendi ki 12 kuşaktan da Somuncu Baba’nın torunlarından biridir. Somuncu Baba ki Osmanlı coğrafyasının manevi güneşidir. Hem öyle bir güneştir ki yetiştirmiş olduğu talebeleriyle bütün Osmanlı tarihini etkilemiştir. Hulusi Efendi’nin doğumunun 100. yılında başta Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş ile böylesine güzel bir eser meydana getiren yazar İlhan Akın’ı kutluyorum” görüşlerine yer verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber