Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 12 Mart 2015 - 15:38 Yorum: 0

Hurda malzemelerden heykeller yaptı

SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Asil Efe Işın, metal, ahşap, bilgisayar donanım parçaları ve mermer gibi atık malzemelerden yaptığı heykellerden oluşan sergisini açtı

Hurda malzemelerden heykeller yaptı

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Asil Efe Işın, üniversitenin metal, ahşap, bilgisayar donanım parçaları ve mermer gibi atık malzemelerden heykeller yaptı.

Heykel Bölümü 4. sınıf öğrencisi Işın, fakültenin sergi salonunda açılan "Santimantal Gulet Heykel/Resim Sergisi"nde, üniversitenin atık malzemelerini çağdaş heykel derslerinde değerlendirerek ortaya çıkardığı birbirinden ilginç sanat eserlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Hurda malzemelerden kelebek, baykuş, tırtıl, fare, aslan, boğa, balık, anka kuşu gibi heykeller ile bunların resimlerini yapan Işın'ın sergisine ziyaretçiler ilgi gösterdi.

Işın'ı tebrik eden ve eserleri hakkında bilgi alan SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Çok ilginç bir sergi. Hurda malzemeler sanatçının elinde sanat eserlerine dönüşmüş. Kendisini ve öğretim üyelerini tebrik ederim" dedi.

Serginin açılışına SÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Genel Sekreter Fazilet Uyar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas ve hayırsever Aynur Kasabalı ile öğretim üyeleri de katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber