Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 10:08 Yorum: 0

Hüyük'te mahalle muhtarlarına ilk yardım eğitimi

KONYA (AA) - Hüyük ilçesinde, merkez ve taşra mahallelerinin muhtarlarına ilk yardım eğitimi verildi.Hüyük Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Selvi, İdari ve Mali İşler Müdürü Mustafa...

Hüyük'te mahalle muhtarlarına ilk yardım eğitimi

KONYA (AA) - Hüyük ilçesinde, merkez ve taşra mahallelerinin muhtarlarına ilk yardım eğitimi verildi.

Hüyük Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Selvi, İdari ve Mali İşler Müdürü Mustafa Kemal Ateş, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdüresi Şerife Sarıkaya tarafından kamu kurumlarının sosyal sorumluluğu bilinci gereği hazırlanan proje kapsamında verilen eğitime, ilçe merkezinin yanı sıra taşra mahallelerinin muhtarları katıldı.

Hastane Başhekimi ve acil tıp uzmanı Uzm. Dr. Fatih Selvi, Hüyük Devlet Hastanesi’nde bir araya gelen 23 mahalle muhtarına ilk yardım ve acil durumlarda nasıl müdahale edilmesi gerektiği ile ilgili bilgiler verdi.

Eğitimde, muhtarlara kalp krizi, boğulma, küçük çapta yaralanmalar ve tıbbi müdahale gerektirecek durumlarda sağlık ekipleri olay yerine ulaşıncaya kadar yapılması gerekenler ve sağlık kuruluşuna ulaşım  ve iletişim yöntemleri konusunda bilgiler aktarıldı.

Eğitimde, muhtarlardan mahallelerinde yaşayan yatalak hasta, kronik hastalığı olan ve çeşitli sebeplerden dolayı sağlık kuruluşlarına ulaşamayan hastalar konusunda da değerlendirme ve istişarede bulunuldu. 

Eğitimin sonunda mahalle muhtarlarına katılımcı sertifikaları verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber