Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mayıs 2016 - 23:13 Yorum: 0

Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi Otomasyon Sistemi Eğitimi Yapıldı

Kars Valiliği koordinasyonunda, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi için Serhat Kalkınma Ajansı tarafından...

Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi Otomasyon Sistemi Eğitimi Yapıldı

Kars Valiliği koordinasyonunda, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi için Serhat Kalkınma Ajansı tarafından TRA2/DFD/0028 referans nolu Doğrudan Faaliyet Programı kapsamında finanse edilen "Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi Otomasyon Sistemi" tanıtım toplantısı ve sistem eğitimi yapıldı.

İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, yaklaşık 200 kişinin katılımıyla düzenlenen toplantıya çoğunluğu öğretmenlerden oluşmak üzere tüm kurumlardan temsilciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Urlunç'un açılış konuşması ile başlayan toplantıda proje tanıtımını Proje Koordinatörü Ali Kasım Bulut, gerçekleştirdi. Projenin teknik ekibinden Erkan Günerhan ve Baycan Selçuk tarafından otomasyon sistemi hakkında eğitim verildi. Daha sonra soru cevap bölümü geçildi. Program soru cevap bölümünden sonra sona erdi.

Düzenlenen programla ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Urlunç, "Projemiz 2014 yılının Haziran ayından beri uygulanmakta. Amacımız bu proje ile il genelinde 0-17 yaş aralığında yer alan yaklaşık 110 bin çocuk ve gencimizin problemlerini tüm kamu kurumlarının işbirliği ile çözüme ulaştırmaktır" dedi.

Urlunç, "Böylece proje aracılığıyla çocuklarımızın problemleri için 3T tekniğini kullanıyoruz, yani önce tespit, sonra teşhis ve son olarak da tedaviyi gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu proje kapsamında şimdiye kadar 4 bin 600'ü öğretmen yaklaşık 10 bin devlet personeline eğitimler verdik. Serhat Kalkınma Ajansı'nın destekleri neticesinde de bu projenin amaçlarına daha rahat ulaşabilmesi için bir online otomasyon sistemi oluşturduk. Sistemimizin adı Kars Bilgi Sistemi (KABİS). Biz bu projenin çok hayırlı sonuçlara vesile olacağına, hatta zamanla Türkiye genelinde uygulanabileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi Otomasyon Sistemi Eğitimi Yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber