Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:12 İzmir’de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz iddiasıyla aranan şüpheli yakaland...09:11 Bayburt’ta 59 bin 563 seçmen sandık başına gidecek09:10 Gönüllü gençler mezarlığı temizledi09:07 Kamyonete çarpmamak için manevra yapan ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı09:01 Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı09:00 İnşaat sahasından elektrik kablosu çalan şahıs suçüstü yakalandı08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
Sami Er
Türkiye 17 Temmuz 2018 - 12:28 Yorum: 0

Hz. Amine yetim koordinasyon merkezi hizmet vermeye başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezi, Şahinbey ilçesine bağlı Yazıcık Mahallesi'nde modern yapısıyla yetimler ve annelerine...

Hz. Amine yetim koordinasyon merkezi hizmet vermeye başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezi, Şahinbey ilçesine bağlı Yazıcık Mahallesi'nde modern yapısıyla yetimler ve annelerine hizmet vermeye başladı.

Sosyal belediyecilikte birçok belediyeye örnek olan Büyükşehir, bünyesinde kurduğu Yetim Koordinasyon Merkezi'yle yetimleri ve annelerini yalnız bırakmadı, kaderine terk etmedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in girişimleriyle hizmet vermeye başlayan merkez, yeni binasına taşındı. 5 ay gibi kısa bir sürede Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezi inşaatını tamamlayan Büyükşehir, 2 katlı 1041 metrekare alana kurulan modern yapıyı kente kazandırdı.

Merkezden memnunlar

Merkezden yararlanan Lütfiye Oymak (50) toplumsal hayata direkt dokunan merkezin önemli bir görev üstlendiğini belirterek, "Hafta içi her gün 09.00-15.30 saatlerinde merkezde çok kıymetli zaman geçiriyoruz, uzmanlar nezaretinde eğitimler alıyoruz. Çocuklarımız oyunlar oynuyor, bizler ise Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz, manevi dünyamızı güçlendiriyoruz. Böylesi bir hizmeti sunan Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine, teşekkür ediyorum" dedi.

Melek Karakuzulu (60) ise, merkeze gelerek hayata yeniden bağlandıklarını aktararak, "Eşimi kaybettim, çocuklarım yetim kaldı, çok zor günler geçirdik. Evden dışarı çıkamıyorduk, hiçbir yere gidemez olduk, eve kapandık. Yetim Koordinasyon Merkezi'yle, hem bilgileniyoruz, hem vaktimizi dolu dolu geçiriyoruz, hem de sosyal hayata uyumlanıyoruz. Bu merkezin yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Neler yapılacak

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, eşini kaybetmiş 1250 anne ve 3 bin 500 yetim çocuğa kurulan Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezi'nde, çeşitli aktiviteler sunulacak. Annelere, değerler eğitiminin yanı sıra okuma yazma eğitimi verilecek. Okula giden yetim çocuklara, akademik destek programları sunulacak merkezde; resim, müzik ve satranç kurslarıyla çocukların yetenekleri açığa çıkarılacak, anneyle çocuklara yönelik Ufuk Turları kapsamında motivasyon artırıcı, gezi ve piknikler düzenlenecek, özgüven gelişimi desteklenecek.

Hz. Amine yetim koordinasyon merkezi hizmet vermeye başladı

Hz. Amine yetim koordinasyon merkezi hizmet vermeye başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber