Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 17 Aralık 2014 - 23:23 Yorum: 0

Hz. Mevlana'nın 741. vuslat yıl dönümü

Antalya'da Şeb-i Arus etkinliği düzenlendi

Hz. Mevlana'nın 741. vuslat yıl dönümü

ANTALYA (AA) - Hazreti Mevlana'nın 741. vuslat yıl dönümü dolayısıyla Antalya'da Şeb-i Arus etkinliği düzenlendi.

Kepez Belediyesi ve Antalya Konyalılar Derneği tarafından düzenlenen etkinlik Turgut Özal Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte önce ilahi ve kaside okundu. Daha sonra Konya Mevlana Sema Grubu sema gösterisi yaptı. 

Törende konuşan Kepez Belediye Meclis Üyesi Serhat Demir Antalya'da Şeb-i Arus etkinliklerinin bu yıl dördüncüsünü düzenlediklerini söyledi. 

Demir, Mevlana'nın Peygamberin mesajını kendisinden yüzyıllar sonra en iyi şekilde özümseyip insanlığa en güzel şekilde aktardığını ifade etti.

Sevgi, barış, kardeşlik ve hoşgörü dendiğinde ilk akla gelen kişinin Mevlana olduğunu dile getiren Demir, "Mevlana'nın 741. vuslat yıl dönümünde Anadolu'nun iki kadim şehri Konya ve Antalya'nın güzel insanlarını bu manevi iklimde bir araya getirmekten memnuniyet duyuyoruz" dedi.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber