Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 02 Eylül 2014 - 20:44 Yorum: 0

Hz. Muhammed'in kabriyle ilgili iddia

Suudi Arabistan'ın Medine kentinde bulunan Mescid-i Nebevi'yi genişletme projesi kapsamında Hazreti Muhammed'in kabrinin yerinin değiştirilebileceği iddia edildi.

Hz. Muhammed'in kabriyle ilgili iddia

Suudi Arabistan'ın Medine kentinde olan Mescid-i Nebevi'yi genişletme projesi kapsamında Hazreti Muhammed'in kabrinin yerinin değiştirilebileceği iddia edildi.

Müslüman dünyasında tartışmalara neden olabilecek iddiayı haberleştiren İngiliz Independent gazetesine göre, Mescid-i Nebevi'yi genişletme çalışmalarına ait 61 sayfalık öneriyi hazırlayan Riyad Üniversitesi'nden Suudi akademisyen Dr. Ali bin Abdulaziz al-Shabal'ın, Hz. Muhammed'in, eşlerinin ve kızlarının kabirlerinin yerinin değiştirilmesini önerdiği öne sürüldü.

Independent'ın haberine nazaran öneride, milyonlarca Müslümanın ziyaret ettiği kabrin, mukaddes alanın yakınlarındaki El Baki mezarlığına taşınması yer alıyor. Haberde ayrıca, bu proje üstünde henüz herhangi bir karara varılmadığı belirtildi.

Gazete, öneride Hz.Muhammed'in kabrini çevreleyen, eşleri ve kızları sebebi ile kullanılan odaların yıkılmasına dair planların yer aldığını yazdı.

Muhabir: İnci Gündağ

ETİKETLER: Hz , Muhammedin , kabriyle , ilgili , iddia
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber