Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Nisan 2014 - 10:58 Yorum: 0

"Hz. Peygamber, din ve samimiyet" konferansı

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Karacabey:

'Hz. Peygamber, din ve samimiyet' konferansı

BİLECİK (AA) - Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana B Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Salih Karacabey, "Hz. Peygamberin bize öğrettiği, uymamızı istediği, her sözün, her davranışın altında derin bir mana var. Biz onlara uyduğumuz zaman hem kendi açımızdan hem yetiştirdiğimiz çocuklarımızın ruh sağlığı açısından çök önemli bir kazanım elde edeceğiz" dedi.

Karacabey, Şeyh Edebali ve Kültür Kongre Merkezi'nde, Bilecik Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından "Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle düzenlenen "Hz. Peygamber, din ve samimiyet" konferansta, Hz. Peygamberin hayatı olduğu gibi O'nun güzel sözlerinin, hayatın her aşamasına, toplumun her kademesine mesaj veren ve hayatın her aşamasına ışık tutan hadisler olduğunu kaydetti.

Hz. Peygamberin sadece sözlerinin değil, yaptıklarının sünnet ve insanlara örnek olduğunu anlatan Karacabey, şöyle konuştu:

"Hz. Muhammed, yaşadığı hayatla da bize örnek olan, ışık tutan bir peygamberdir. Din ve samimiyet hadisinin içerisinde Allah, Allah'ın kitabı, Allah'ın resulü, yöneticiler ve insanlar var. Dolayısıyla bir insanın hayatında, inanç dünyasında ve sosyal hayatında değer vermesi gereken, dikkat etmesi gereken her şey bu hadisin içerisinde var. O'nun hayatını yaşamak, O'nun gibi olmak, O'nun gibi davranmak önemlidir. Sosyal hayatın bir düzeni var. Sosyal hayatın düzeni bozulduğunda insan ilişkilerinde ciddi manada bir bozulma başlayabilir. Sosyal hayatın düzeni bozulduğunda insan ilişkilerinde ciddi manada bir bozulma başlayabilir. Sosyal hayatın düzeni bozulduğunda toplum içerisindeki sosyal barış bozulur. Sosyal barışı sağlamış bir toplum kendisi için gerekli olan hayati üç unsurdan birini yerine getirmiş demektir. Diğerlerini daha sonra telafi edebilir. Üzerimize aldığımız sorumluluğu, Hz. Peygamberin ifade ettiği, 'samimiyet'le yerine getirmek toplumun huzuru açısından çok önemlidir. Hz. Peygamber'in bize öğrettiği, uymamızı istediği, her sözün, her davranışın altında derin bir mana var. Biz onlara uyduğumuz zaman hem kendi açımızdan hem yetiştirdiğimiz çocuklarımızın ruh sağlığı açısından çök önemli bir kazanım elde edeceğiz. İnsanlara karşı karşılığını görmesek de insanlara karşı iyi niyetli ve samimi olmak bizim vazifemizdir."

Programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve öğrenciler tarafından ilahiler seslendirildi.

Konferans sonunda Vali Ahmet Hamdi Nayir, Karacabey'e Osmanlı armasının bulunduğu tabak hediye etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber