Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Ağustos 2016 - 15:28 Yorum: 0

İBB Meclisi’nden ‘Topkapı Kent Müzesi’ne onay çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından Topkapı Kent Müzesi inşaatının yapımı için onay çıktı.

İBB Meclisi’nden ‘Topkapı Kent Müzesi’ne onay çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından Topkapı Kent Müzesi inşaatının yapımı için onay çıktı. Topkapı Kent Müzesi'nin ihalesinin Eylül ayında yapılmasına karar verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından, Topkapı'ya yapılacak olan "Topkapı Kent Müzesi" yapımı için 10 Ağustos 2016 tarihindeki toplantıda onay verildi. 12 Ağustos 2016 tarihinde yayımlanan ihale duyurusuna göre, Kent Müzesi'nin ihalesi 26 Eylül 2016 tarihinde yapılacak. 14 bin 439 metrekarelik arazi üzerine kurulacak olan "İstanbul Topkapı Kent Müzesi', ihale şartnamesine göre yer teslimi yapıldıktan sonra başlamak üzere 500 gün içinde tamamlanması gerekiyor.

Kent Müzesi için ikinci ihale yapılacak

Kent Konseyi inşaatı için daha önceden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden ihale için onay çıkmıştı. Daha sonra Haliç kıyısı, Haydarpaşa ve Sirkeci garları kent müzesi için önerilmişti. İBB, 2012 yılında kent müzesi yapılmasıyla ilgili olarak bir çalıştay düzenleyerek müzenin Topkapı'ya yapılmasına karar verdi. Geçen yıl "İstanbul Kent Müzesi İnşaatı" ihalesinin 29 Ocak 2015 tarihinde yapılacağını duyurdu. Ancak ihaleye 9 gün kala ihaleyi iptal etti. İptal gerekçesinde "İhale dokümanında düzeltilemeyecek eksiklikler olması sebebiyle iptal edilmiştir" açıklaması yapılmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber