Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Ekim 2014 - 12:33 Yorum: 0

İbrahim Çeçen Üniversitesi 6 yılda 10 kat büyüdü

AĞRI (AA) - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin 6 yılda 10 kat büyüdüğü bildirildi.İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, kurulduğu...

İbrahim Çeçen Üniversitesi 6 yılda 10 kat büyüdü

AĞRI (AA) - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin 6 yılda 10 kat büyüdüğü bildirildi.

İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, kurulduğu günden bugüne öğrenci kapasitesini yüzde bin artıran İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin Ağrı ekonomisine de büyük katkıda bulunduğunu belirtti.

Üniversitenin, 6 fakülte, 2 enstitü, 6 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu ve 6 araştırma ve uygulama merkezi ile çok sayıda yerli ve yabancı öğrenciyi bilimle buluşturduğunu ifade eden Aslan, şunları kaydetti:

"Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen Merkezimizde, içme suyu, atık su, gıda, agrega, beton yapı, kömür, akaryakıt ve tarımsal analizler gibi rutin analizleri bünyesinde yapabilecek alt yapı yer almaktadır. Bunların yanında laboratuvarımızda organik tarım, jeotermal kaynakların optimal kullanımı ile seracılık, hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, yem bitkileri üretimi ile ilgili modern tarım uygulamalarında, yöreye özelleşebilecek yüksek verimli üretim materyallerinin geliştirilmesinde, bitkisel gıda, et, süt ve yumurta üretimi yapan KOBİ’lerin kalite ve kantite geliştirilmesine yönelik Ar-Ge çalışmaları da yapılmaktadır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber