Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 15 Mart 2015 - 15:23 Yorum: 0

"İbrahim'den Nuh'a Urfa-Cizre Bisiklet Turu"

Nevruz bayramı nedeniyle düzenlenecek etkinlikte 10 ilden bisikletçiler, Şanlıurfa'dan Cizre'ye kadar pedal çevirecek

'İbrahim'den Nuh'a Urfa-Cizre Bisiklet Turu'

BATMAN (AA) - Nevruz bayramı nedeniyle düzenlenecek "İbrahim'den Nuh'a Urfa-Cizre Bisiklet Turu"na katılacak bisikletçiler, Şanlıurfa'dan Şırnak'ın Cizre ilçesine kadar pedal çevirecek.

Türkiye'yi Pedallıyorum Bisiklet Grubu ile Batman Turizm Derneği'nce düzenlenen  "İbrahim'den Nuh'a Urfa-Cizre Bisiklet Turu"nun tanıtım toplantısı Batman'da yapıldı.

Türkiye'yi Pedallıyorum Bisiklet Grubu Temsilcisi Cengiz Yargıç, Şanlıurfa'nın İbrahim, Cizre'nin ise Nuh peygamberin memleketi olduğunu anımsattı.

"İbrahim ve Nuh'un yolunda barış ve kardeşlik mesajları vermek için etkinliği düzenliyoruz" ifadesini kullanan Yargıç, şöyle konuştu:

"Etkinlikteki amacımız, çözüm süreci ile  bölgede yeşeren barış, kardeşlik ve huzur umutlarını tüm ülkeye duyurmaktır. Olumsuzluklarla anılan bölgede iklim artık değişti. Bu iklimi teneffüs etmek üzere 17 Mart'ta İbrahim peygamberin memleketi Şanlıurfa'dan Nuh peygamberin memleketi Cizre'ye uzanacak bisiklet turu tertip ettik."

Batman Turizm Derneği Başkanı Emin Bulut ise 10 ilden sporcuların katılacağı etkinlikle bölgenin değişen imajına katkı sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber