Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 04 Mart 2015 - 09:08 Yorum: 0

"İç Güvenlik Paketi"

SİİRT (AA) - Siirt Belediye Meclisi'nin Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri, İç Güvenlik Paketi'ni protesto için toplantıya yöresel kıyafetle katıldı.Siirt Belediye Meclisi'nin mart...

'İç Güvenlik Paketi'

SİİRT (AA) - Siirt Belediye Meclisi'nin Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri, İç Güvenlik Paketi'ni protesto için toplantıya yöresel kıyafetle katıldı.

Siirt Belediye Meclisi'nin mart ayı toplantısı Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın başkanlığında gerçekleştirildi. DBP'li üyeler toplantıya yöresel kıyafetle katıldı.

DBP grubu adına söz alan meclis üyesi Muzaffer Akan, TBMM'de görüşülen İç Güvenlik Paketi'ni protesto için yöresel kıyafet giymeyi tercih ettiklerini söyledi.

Paketin, yasalaşması halinde toplumda derin sorunlara neden olacağını savunan Akan, şöyle dedi:

"Bu yasa tasarısının derhal geri çekilmesini talep ediyoruz. Bugüne kadar baskılara rağmen kendi kültürümüzle yaşam mücadelesi verdik. Bundan sonra da çıkacak hiçbir yasa halkımızın kültürünün önünde engel olamayacaktır."

Toplantı, erkek üyelerin, kadın üyelere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla karanfil vermesiyle sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber