Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:18 Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organ...08:17 İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama...08:16 Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı02:03 Karaloğlu’nun basın açıklaması sırasında deprem oldu
Güncel 09 Mart 2015 - 15:08 Yorum: 0

İç Güvenlik Paketi

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Köylü:

İç Güvenlik Paketi

KASTAMONU (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, İç Güvenlik Paketine ilişkin, "Uygulayıcılar kimse bunları eğitmemiz gerekir. Eğitemiyoruz biz, yapmamız gerekenin doğrusu budur. Bunu yapabilseydik, bu kadar çok kanun değiştirmeye ihtiyaç kalmayacaktı" dedi. 

Köylü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de kanunların eksik uygulanmasından ötürü bazı sıkıntıların oluştuğunu söyledi.

"O yüzden maalesef uygulama doğru olmadıkça, eksik oldukça kanun değiştirmeye koşuyoruz" diyen Köylü, şöyle konuştu:

"Durmadan o yönü tercih ediyoruz, bu kısmı doğru değil işin. Bu uygulayıcılar kimse bunları eğitmemiz gerekir. Eğitemiyoruz biz, yapmamız gerekenin doğrusu budur. Bunu yapabilseydik, bu kadar çok kanun değiştirmeye ihtiyaç kalmayacaktı. Bir örnek vereyim size. Orada, polisin, yakalama, gözaltına alma, uzaklaştırma gibi yetkilerinden bahsediliyor. Bir olay olduğu zaman, polis oradan adamları uzaklaştırabilir. Etrafta kargaşa yaratacak kişileri olay mahallinden uzaklaştıramaz mı, uzaklaştırır. O yetkisi zaten var."

Hakkı Köylü, suçüstü halinde suçu işleyeni yakalama yetkisinin, polisin yanı sıra orada bulunan her vatandaşta olduğunu dile getirdi.

Bu yetki vatandaşa bile verilmişken polisin de bu yetkiyi kullanması gerektiğini vurgulayan Köylü, şunları kaydetti:

"Polis yetkiyi kullansa sorun yok ama yetkiyi kullanırken sorumluluk da var. Sorumluluktan kaçamazsın. Kullandığın yetkinin de bir sorumluluğu var onu üstlenmek zorundasın. Polis birine ateş edecek şimdi, mevcut kanunda polisin silah kullanma yetkisi çok geniş. Kanunu okuyanlar, polise silah yetkisi verdik zannediyorlar ilave olarak. Aslında, Polis, Vazife ve Salahiyet Kanunu'na baktığın zaman görürsün orada. Polis, suçüstü hallerinde kaçan kişiyi yakalamak için onu durdurabilecek ölçüde silah kullanma yetkisine haiz. Kendisini dövmek isteyene, kendisine vurmak isteyene, ateş edene, molotof atana karşı meşru müdafaadır."

Köylü, polisin bu hakkını her zaman kullanabileceğini, onun ölçüsünün bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Adam sana elinde küçük bir sopayla geliyorsa sen çekip tabancayla vuramazsın. Onu nasıl durdurabileceksen o şekilde durduracaksın. Kendi gücünle durdurabiliyorsan durdurursun. 10 yaşındaki bir çocuk elinde bıçakla polise dürterse çekip çocuğu vuramazsın, Amerika'da olduğu gibi. Bu, meşru müdafaa değildir. Ama karşındaki kişi, 18-20 veya 30 yaşında birisiyse o zaman vurabilirsin, bu meşru müdafaadır. Bu çok hassas bir konudur, polisin bunun eğitimini almış olması lazım. Başkasının canını ve malını korumak da polisin görevidir ve orada da silah kullanabilir. Yeni kanunla verilecekmiş gibi millete bu şekilde yansıtıyorlar. 'Polis, birisi birisinin dükkanını yakarken falan görürse tak kafasından vuracak' diyorlar, böyle değil. Vatandaşın da kendi dükkanını yağmalayan adamı vurma yetkisi vardır ama bunlar hiç kullanılmadı bugüne kadar." 

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber