Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 28 Ağustos 2014 - 19:43 Yorum: 0

ICA Liverpool Pamuk Birliği Başkanı Shah:

"Türkiye'de yapılan uluslararası pamuk ticareti diğer ülkelere göre çok daha kaliteli"

ICA Liverpool Pamuk Birliği Başkanı Shah:

KAHRAMANMARAŞ (AA) - International Cotton Associations (ICA) Liverpool Pamuk Birliği Başkanı Mohit Shah, "Türkiye'de yapılan uluslararası pamuk ticareti diğer ülkelere göre çok daha kaliteli" dedi.

 

Shah ile beraberindeki heyet, Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda kentteki iplik üreticileriyle bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Shah, Türkiye'nin, pamuk üretiminde Çin'den sonra çok önemli bir pazar alanı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, imzaladığı uluslararası sözleşmelere en fazla uyan ülke olduğunu belirten Shah, "Türkiye'de yapılan uluslararası pamuk ticareti diğer ülkelere göre çok daha kaliteli. Yapılan pamuk kontratlarında güvenilen ve kara listelerde ismi az geçen ülke. ICA olarak pamuk pazarı açısından bakış açımız çok olumlu. Kurallara uyma oranı yüksek ve dünyadaki muadillerine oranla tahkime en az düşen ülke" diye konuştu.

Shah, Türkiye'nin sektörde diğer ülkelere oranla daha fazla güven verdiğini anlattı.

Ülke gündemini yakından takip ettiklerini bildiren Shah, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin, dışarıdaki güveni olumlu etkilediğini ifade etti.

Türkiye'nin, pamuk üretiminde dünya pazarlarını zorlayacak konumda olduğunu vurgulayan Shah, şunları kaydetti:

"Daha önce de Türkiye'ye ICA'nın faaliyetlerini anlatmak için geldim. Türkiye'deki pamuk ticaretinin uluslararası bir boyuta taşınması ve bunun nasıl geliştirileceği ile alakalı çalışma yaptık. Türkiye'de 12 üyemiz bulunuyor. ICA, dünya pamuk sektöründe bir hakem pozisyonunda. İnsanların ICA kurallarıyla ticaretini yapmaları durumunda daha güvenli ve geliştirilebilir bir ortam oluşacak."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber