Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

İÇDAŞ'tan Troia Kazılarına 1 milyon liralık destek

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde kurulu bulunan İÇDAŞ A.Ş, Troia Kazıları'na 1 milyon liralık destek sağlayacak.Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre...

İÇDAŞ'tan Troia Kazılarına 1 milyon liralık destek

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde kurulu bulunan İÇDAŞ A.Ş, Troia Kazıları'na 1 milyon liralık destek sağlayacak.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen sponsorluk törenine Vali Ahmet Çınar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, İÇDAŞ Genel Müdürü ve ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Troia Kazı Başkanı Doç. Dr. Rüstem Aslan ve Troia Kazı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Reyhan Körpe katıldı.

Bülend Engin, 5 yıl sürecek olan anlaşma neticesinde kazılara 1 milyon liralık destekte bulunacaklarını söyledi.

Her yıl 200 bin lirayı Troia kazılarına aktaracaklarını belirten Engin, "Ortaya kalıcı eserlerin bırakılması hem dünya hem de ülkemiz adına önemli bir adımdır” dedi.

Doç. Dr. Rüstem Aslan ise, Troia Ören Yerinin, Dünya Kültür Mirası olduğunu belirterek, “Troia’da yapılan tüm işlerin dünyanın gözü önünde yapıldığını ve herkesin bizi izlediğini biliyoruz. Sadece Türkiye’de değil, dünyada yapılan müze projeleri konusunda en önemli, en iddialı müzelerden bir tanesi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın projelerinden birisi olan Troia Müzesi'dir. Onun içeriği bunun organizasyonu için elimizden geleni yapıyoruz. Ören yerini de bu sürece hazırlamak bizim görevimiz. Yazın yapılacak çalışmalar kazılara yönelik olacak" diye konuştu.

Vali Ahmet Çınar da Troia'nın dünya genelinde büyük bir önem sahip olduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber