Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Nisan 2014 - 22:53 Yorum: 0

İçişleri Bakanı Ala Erzurum'da:

"Seçimden yeni çıktık ve millet AK Parti hükümetlerine, icraatlarına teşekkürünü yaptı ve geleceğimiz için güven oyunu verdi. Üstelik bunu oyunu artırarak yaptı"

İçişleri Bakanı Ala Erzurum'da:

ERZURUM (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Seçimden yeni çıktık ve millet AK Parti hükümetlerine, icraatlarına teşekkürünü yaptı ve geleceğimiz için güven oyunu verdi. Üstelik bunu oyunu artırarak yaptı" dedi.

MÜSİAD'ın Palandöken Kayak Merkezinde bir otelde düzenlediği toplantıya katılan Ala, burada yaptığı konuşmada, kalkınmak için güven ve siyasal istikrarın şart olduğunu söyledi.

Erzurum'un, bölgesel konumu itibarıyla önemli bir yerde olduğunu ve kalkınması için bazı şartların gerektiğini belirten Ala şöyle konuştu:

"Bir kere iklim oluşturmadan kalkınma olmaz. Nedir iklim oluşturma? Ekonomik kalkınma için bir siyasal istikrarın sağlanması lazım. Peki Türkiye'de bir siyasal istikrar var mı? 2002 yılından beri siyasal istikrar var. Önümüzde 2023 hedefimiz var mı? Türkiye olarak var. İstikrar belirtileri var mı? Seçimden yeni çıktık ve millet AK Parti hükümetlerine, icraatlarına teşekkürünü yaptı ve geleceğimiz için güven oyunu verdi. Üstelik bunu oyunu artırarak yaptı. İstikrar konusunda da sıkıntımız yok. Peki güven var mı? Sonsuz bir güven var. Türkiye, bütün dünya krizdeyken 2002'den beri istikrarlı bir biçimde ekonomisi geliştiriyor. Üstelik dünyanın hayranlığını çekecek bir şekilde yapıyor."

Ala, Türkiye'nin 1990'lı yıllarda yaşadığı krizler nedeniyle zor günler geçirdiğini ve ülke düzeninin bozulduğunu söyledi.

Yaşanan sıkıntıların artık geride kaldığını dile getiren Ala, şöyle devam etti:

"1990'lı yılllara bir bakın dünyada kriz yoktu ve Türkiye 4 kriz yaşadı, tarumar oldu. Fakat şimdi Türkiye çok iyi bir dönem yakalamış. Sizlere şöyle bir soru sorayım: MÜSİAD'ın güven konusunda hükümete karşı bir güvensizlik konusu var mı? Yok. Bu soruyu sormak bile abes. Şimdi bu soruyu şöyle soralım: Hükümetin MÜSİAD'a karşı en ufak bir güvensizliği var mı? O da yok. Tam aksi yüzde 100 güven var. Milletimizde tam güven duyduğunu söylüyor. Aslında arzu ettiğimiz seviyede değiliz. Güven var, siyasal istikrar var peki neden o seviyede değiliz. İşte bunun cevabını vermek daha zor. Yani olumsuzluklar yoksa Erzurum'da MÜSİAD'ın üyelerinin neden çok fazla ihracat yaptıklarını söyleyemiyoruz."

Ala, Türkiye'de hızlı karar alan ve bu kararları uygulayan bir hükümet olduğunu dile getirdi.

Doğru bir karar alınması halinde, Erzurum adına o kararın uygulanmasının takipçisi olacağını anlatan Ala, "Bizi de zorlayın. Doğru bir karar, talep geldiği zaman, biz o kararı alır uygularız. Karar alma konusunda son derece dirayetli bir hükümet iş başında, sizin kararlarınızı  takip edecek. Beni nasıl tanımlarsanız tanımlayın ben de buranın bir evladı olarak, o kararlarınızı ekonominin gelişmesi noktasında alacağınız kararda sizin adınıza, sizin önünüzde veya yanınızdayım. Hükümet seviyesinde Ankara'da, İstanbul'da ve gerekirse yurt dışında takibini yapmayı üstlenirim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, MÜSİAD yetkilileri tarafından Ala'ya plaket takdim edilirken, Ala'da MÜSİAD'a yeni üye olanlara rozet taktı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber