Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Temmuz 2014 - 18:13 Yorum: 0

İçişleri eski Bakanı Güler:

"Çözüm sürecinin sigortası da garantisi de devamlılığı da Recep Tayip Erdoğan’ın iradesinde var. Bu milletin insanı olarak cumhurbaşkanlığını hak eden Başbakan Erdoğan devletin başında da siyasetin yapılabileceğini gösterecek"

İçişleri eski Bakanı Güler:

MARDİN (AA) - İçişleri eski Bakanı ve Mardin Milletvekili Muammer Güler, "Çözüm sürecinin sigortası da garantisi de devamlılığı da Recep Tayip Erdoğan’ın iradesinde var. Bu milletin insanı olarak cumhurbaşkanlığını hak eden Başbakan Erdoğan devletin başında da siyasetin yapılabileceğini gösterecek" dedi.

Beraberinde AK Parti Mardin Milletvekilleri Abdurrahim Akdağ ve Gönül Bekin Şahkulubey ile AK Parti Kızıltepe İlçe Teşkilatı'nda Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma programına katılan Güler, burada yaptığı konuşmada, bayramın huzurun ve barışın sürmesine vesile olmasını diledi.

Güler, bayramın getirdiği sevinçlerin yanında üzüntülerin de olduğunu vurgulayarak, bu konuda elde birşey olmasa da kararlı duruşun herkese gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen mitinge katılmak için yarın Mardin'e geleceğini hatırlatan Güler, şöyle konuştu:

"Bu ziyaret nedeniyle bayram sevinci yaşıyoruz. Çözüm sürecinin sigortası da garantisi de devamlılığı da Recep Tayip Erdoğan'ın iradesinde var. Bu milletin insanı olarak cumhurbaşkanlığını hak eden Başbakan Erdoğan devletin başında da siyasetin yapılabileceğini gösterecek. Başbakan milletin tarafında olduğunu belirtiyor. Başbakan bu konuda 3 şey söyledi. Birincisi, 'Çözüm sürecindeki kararlılığımızı devam ettireceğiz', ikincisi, 'Devlet içerisindeki yapılanmalarla mücadele hiç bitmeden sürecek', üçüncüsü de, 'Ekonomik istikrar ve kalkınma devam edecek'. Bu üçü Türkiye’nin geleceği anlamında çok önemli."

AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ise, Ortadoğu'nun birçok yerinde Müslümanların zulüm altında olduğunu ifade ederek, böyle bir ortamda buruk da olsa Ramazan Bayramı'nın kutlandığını kaydetti.

Herkesin bu yaşanan zulme tepkisini gösterdiğini dile getiren Şahkulubey, "Dualarımız zulüm gören Müslümanlarla. Rabbim tüm Müslümanları huzura ve barışa eriştirsin" diye konuştu.

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ da halkın büyük bir kararın arifesinde olduğunu anlatarak, 10 Ağustos'ta Türkiye'nin kaderini belirleyeceğini ifade etti.

Akdağ, şunları kaydetti:

"4+4+4 modeli ile paralel yapının eğitim ve çocuklarımızın üzerindeki tekeline son verdik. Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesi Yasası ile de belli grupların Kürt kardeşlerimizin iradesi üzerindeki tekeline son verildi. Kürtler artık kendi özgür iradeleriyle tercihte bulunma imkanına kavuştular. Bir vesayet daha var onu da kaldırmanın arifesindeyiz. O da, barışımızın, kardeşliğimizin, özgürlüğümüzün, kalkınmamızın ve huzurumuzun mimarı Başbakan Erdoğan Allah’ın izniyle cumhurbaşkanı seçildiğinde faiz lobilerinin, silah tüccarlarının, nüfus casuslarının ve kandan beslenenlerin tekeline son vermektir."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber