Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Eylül 2016 - 15:58 Yorum: 0

İçme suyu ve atık su borçlarına taksitlendirme fırsatı

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun kapsamında, içme suyu ve atık su abonelerinin borçları yapılandırılabilecek.

İçme suyu ve atık su borçlarına taksitlendirme fırsatı

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun kapsamında, içme suyu ve atık su abonelerinin borçları yapılandırılabilecek.

23 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren kanun kapsamında vadesi 30 Haziran 2016 tarihini geçmeyen borçlar yapılandırılabilecek. Yapılandırma işleminden yararlanmak isteyen abonelerin 31 Ekim 2016 tarihine kadar Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (TİSKİ) tüm ilçelerde mevcut şefliklerine başvurması durumunda, ödemeler 2'şer aylık periyotlar halinde 6-9-12-18 taksit şeklinde gerçekleştirilebilecek. Yapılandırma işleminden yararlanan vatandaşlar 6736 Sayılı Kanunun kendilerine sağlamış olduğu tüm haklardan yararlanabilecek. Tüzel kişiliği kaldırılan (mahalleye dönüştürülen) köyler, tüzel kişiliği devam eden orman köyleri ile mülga belde belediyeleri sınırları içinde bulunan aboneler adına TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından tahakkuk ettirilen ve vadesi 30 Haziran 2016 tarihini geçmeyen borçlar, taksitlendirilebileceği gibi 31 Aralık 2016 tarihine kadar peşin ödenmesi şartıyla sadece anapara tahsil edilecek.

30 KASIM'A KADAR İLK TAKSİT ÖDENECEK

Yapılandırma işleminden yararlanan ve ödemelerini taksitler halinde gerçekleştirecek olan vatandaşlar, yasa kapsamında 30 Kasım 2016 tarihine kadar ilk taksitin ödemesini gerçekleştirecek. 2014 yılında 6552 Sayılı Kanun kapsamında TİSKİ Genel Müdürlüğüne olan borcunu yapılandıranlar, isteğe bağlı olarak bütün borçlarını birleştirebilecek. Dava konusu olan borçlarda davacı, davadan vazgeçmesi durumunda yapılandırma işleminden faydalanabilecek.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TİSKİ Genel Müdürlüğüne içme suyu ve atık su borcu olan tüm vatandaşların bir an evvel gerekli başvurularını yaparak kendilerine tanınan bu imkândan yararlanmalarını istedi. 6736 sayılı yasanın birçok alanda olduğu gibi içme suyu ve atık su borçlarının yapılandırılması noktasında da vatandaşlara önemli kolaylıklar sağladığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "TİSKİ Genel Müdürlüğümüze borcu olan vatandaşlarımızın mutlaka bu yasanın kendilerine tanımış olduğu haklardan yararlanmalarını istiyoruz. Borçlar, yapılandırıldıktan sonra peşin olarak ödenebileceği gibi, 2'şer aylık periyotlar halinde 18 taksite kadar bölünerek ödenebilecek. Yasanın öngördüğü şekilde gerekli faiz indirimleri uygulanacak. Borcu olan tüm hemşehrilerimin bu konuda çok hassas davranmalarını, bu fırsatı kaçırmamalarını, 31 Ekim 2016 tarihine kadar başvurularını yaparak borçlarını yapılandırmalarını istirham ediyorum" diye konuştu.

İçme suyu ve atık su borçlarının tahsilatının şehre yeni yatırımlar kazandırmak için de büyük öneme sahip olduğuna dikkat çeken Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı:

"122 bin 945 abonemiz bu önemli fırsattan yararlanabilecek durumdadır. İçme suyu ve atık su bedelleri yeni yatırımlar olarak şehrimize geri dönmektedir. TİSKİ Genel Müdürlüğümüzün şehrimize en iyi hizmeti verebilmesi için bu tahsilâtlar hayati öneme haizdir. Abonelerimizin bu önemli fırsattan yararlanarak üzerlerindeki borç yükünden kurtulmaları şehrimize yeni yatırımların kazandırılmasının önünü açacaktır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber