Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Şubat 2013 - 18:58 Yorum: 0

İçmesuyu şimdiden Özal Köyümüze hayırlı olsun

Malatya merkeze 14 km. uzaklıkta bulunan Özal Köyü’nün yıllardır yaşadığı içmesuyu sorunu, Malatya Belediyesi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği iş birliği ile çözüme kavuşturuluyor.

İçmesuyu şimdiden Özal Köyümüze hayırlı olsun

 

Özal Köyü’nde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır:

KÖYÜN İÇMESUYU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

X – Belediye Başkanı Ahmet Çakır:  “Özal Köyü’nün ciddi boyutlarda içme suyu sıkıntısı vardı. İl Özel İdaresi ile birlikte su problemini 2 ay gibi bir sürede çözeceğiz.”

X- Özal Köyü Muhtarı Bayram Şekeroğlu; sorunlarına ilgi gösterip çözüme kavuşması için gayret gösteren başta Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür etti.

Malatya merkeze 14 km. uzaklıkta bulunan Özal Köyü’nün yıllardır yaşadığı içmesuyu sorunu, Malatya Belediyesi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği iş birliği ile çözüme kavuşturuluyor. 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Başkan Yardımcıları Ahmet Ceyhan, Hasan Atay ve bazı daire müdürleri ile birlikte Özal köyünde incelemelerde bulunarak, köy muhtarı Bayram Şekeroğlu ve köy sakinlerinden köylerinin sorunları hakkında bilgiler aldı.

Kaya: Suyun gelmesiyle birlikte Özal Köyü daha iyi bir yaşam sürecek.

Özal Köyü’nün içme suyuna kavuşacağını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, “İçme suyu hattının malzemelerini Malatya Belediyesi karşıladı. Kalan işler olan, kazıma ve teknik kontrollüğünü de Özel İdare Genel Sekreterliği olarak biz yapacağız. Bu çalışmaların başlatılmasında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katkıları oldu. Milletvekillerimiz ve özellikle de Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın önemli emekleri oldu. Suyun gelmesiyle birlikte Özal Köyü daha iyi bir yaşam sürecek” dedi.

Çakır: Yaklaşık 13 km uzunluğunda bir hat döşenecek.

Özal Köyü’nün Malatya’nın güzel ve şirin köylerinden biri olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Özal Köyü’nün içme suyuna kavuşturulacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Özal Köyü’nün Malatya’ya havayolu ile gelenlerin gördükleri önemli bir yerleşim yeri olduğunu belirten Başkan Çakır, “Köyümüzün ciddi boyutlarda içme suyu sıkıntısı vardı. Bu konuyu sayın Valimiz ile de konuştuk. Özel İdare ile birlikte oturup planlamaları yaptık. Yaptığımız protokolle de köyümüzün su problemini 2 ay gibi kısa bir sürede çözeceğiz. Yaklaşık 12–13 km’lik  bir hat döşenecek. İçmesuyu şimdiden Özal Köyümüze hayırlı olsun” dedi.

Muhtar ve vatandaşlardan teşekkür.

Yaşadıkları sorunlar ile ilgili bilgiler aktaran köy sakinlerinden Ali Özşeker, Özal Köyü’nün bir hayali olan içme suyuna kavuşuyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bir hayalimiz gerçek oluyor. Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a, Genel sekreterimiz İrfan Kaya’ya, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Özal Köyü Muhtarı Bayram Şekeroğlu ise sorunlarına ilgi gösterip çözüme kavuşması için gayret gösteren Belediye Başkanı Ahmet Çakır başta olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür etti.
 

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber