Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Kasım 2014 - 23:43 Yorum: 0

İdil'de İlk defa kulak zarı ameliyatı yapıldı

Devlet Hastanesinde ilk defa kulak zarı delinmeleri ve kronik orta kulak hastalıklarında uygulanan Canal Wall Down Tip 2 timpanoplasti ameliyatı gerçekleştirildi

İdil'de İlk defa kulak zarı ameliyatı yapıldı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın İdil ilçesinde ilk defa kulak zarı delinmeleri ve kronik orta kulak hastalıklarında uygulanan Canal Wall Down Tip 2 timpanoplasti ameliyatı gerçekleştirildi.

 Kulağında bir süredir rahatsızlık yaşayan Serdar Varlı adlı hasta, İdil Devlet Devlet Hastanesine başvurdu.

Varlı, daha sonra kronik otititmedia tanısı ile Cabnal Walll Down Timpanoplasti tekniği ile 45 dakika süren ameliyatın ardıdan sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren idil Devlet Hastanesinde görevli KBB Uzmanı Operatör Dr. Kadir Yücebaş, yaptığı açıklamada, bu tür ameliyatların çevre illerde yapılabildiğine dikkati çekerek, teknik olarak kulak zarı ve orta kulaktaki işitme sisteminin onarılması aynı zamanda orta kulaktaki ve kemik içindeki iltihabın temizlenmesi anlamına gelen timpanoplasti ameliyatının yapılabilmesi için fiziki ortam, ekipmanın önemli olduğunu söyledi.

- "Irak'tan bile hastalar geliyor"

Irak'tan hastanelerine hasta geldiğini ifade eden Dr. Yücebaş, "Bu tür hastaların ilçemizde çok olduğu kanaatindeyim. Daha önce bu hastalık teşhisi konulan bu hastalar Diyarbakır, Mardin. Batman ve diğer merkezlere sevk ediliyordu. Şimdi İdil’de çok riskli bir ameliyatı başarılı bir şekilde tamamlamış bulunmaktayız. hastamızın sağlık durumu iyi. Yapılan bu ameliyatın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Dr. Yücebaş, bu tür hastaların ameliyat olmaması halinde, beyin apsesi, yüz felci ve menenjit gibi tehlikelerle karşılaşabileceğini sözlerine ekledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber