Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 27 Ocak 2015 - 15:33 Yorum: 0

İdil'de "silahlı bir grubun yürüyüş yaptığı" iddiası

Şırnak Valisi İpek: "Olay yerine intikal eden ekiplerimizce bazı haberlerde yer aldığı gibi silahlı yürüyüş yapan bir gruba rastlanılmamıştır"

İdil'de 'silahlı bir grubun yürüyüş yaptığı' iddiası

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Valisi Hasan İpek, İdil ilçesinde "silahlı bir grubun yürüyüş yaptığı" haberlerine ilişkin, olay yerine giden güvenlik güçlerinin silahlı yürüyüş yapan gruba rastlamadığını bildirdi.

Vali İpek, yaptığı yazılı açıklamada, Yukarı Mahalle 319. Sokak'ta Kobani'de ölen Nergiz Öner için taziye çadırı kurulduğunu, YDG-H üyesi olduğu değerlendirilen bir grubun örgüt propagandası yapmak ve buradaki vatandaşları provoke etmek amacıyla Turgut Özal Mahallesinde toplanıp, ara sokaklardan taziye çadırına doğru yürüdükleri ve slogan attıklarını belirtti.

- "Silahlı yürüyüş yapan gruba rastlanılmamıştır" 

Grubun kamu düzenini bozmasına engel olmak ve yasa dışı eylemde bulunacak bu şahısları tespit etmek amacıyla  ekiplerin bölgeye görevlendirildiğini aktaran Vali İpek, açıklamasında, "Olay yerine intikal eden ekiplerimizce bazı haberlerde yer aldığı gibi silahlı yürüyüş yapan bir gruba rastlanılmamıştır" ifadelerini kullandı.

- "Çözüm sürecine zarar verilmesine müsaade edilmeyecektir"

Vali İpek'in açıklamasında şöyle denildi:

    "Olay yerine intikal eden ve yasa dışı eylemde bulunan şahıslara gerekli müdahaleyi yapmak üzere taziye çadırı civarında bulunan ekiplerimiz yüzü kapalı bir şekilde kamu düzenini bozan gruplara zaman zaman müdahale etmiş ve grupların dağıtılması sağlanmıştır. Kamuoyuna yansıyan, yürüyüş ve örgüt propagandası yaptıkları görülen şahıslara yönelik tespit, teşhis ve yakalamaya yönelik tahkikat çok yönlü devam etmektedir. Bölgemizde meydana gelen olayları abartarak kamu düzeninin bozulmasına ve çözüm sürecine zarar verilmesine müsaade edilmeyecektir."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber