Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 17 Ağustos 2016 - 13:58 Yorum: 0

İflasın eşiğine gelen firma sahibi BTK’yı mahkemeye verdi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda yapılan yönetmelik değişikliği ile iflasın eşiğine gelen firma sahibi, yetkililerden yönetmeliğin düzeltilmesini...

İflasın eşiğine gelen firma sahibi BTK’yı mahkemeye verdi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda yapılan yönetmelik değişikliği ile iflasın eşiğine gelen firma sahibi, yetkililerden yönetmeliğin düzeltilmesini isteyerek BTK'yı mahkemeye verdi.

Telekomünikasyon sektöründe hizmet veren işletmeleri yetkilendiren, denetleyen ve rekabet şartlarının sağlanabilmesi görevlerini icra eden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) yeni yönetmeliğine bazı kurumlar isyan etti. Balıkesir'de telekomünikasyon sektöründe hizmet veren Databirnet Genel Müdürü Halil Onuk, yönetmelik ile kendilerinden 1 milyon TL sermaye istendiğini iddia ederek, böyle bir bütçeye asla sahip olamayacaklarını söyledi. Konuyu yargıya taşıyan Halil Onuk, "AB uyumu kapsamında 5809 sayılı kanunla getirilen "Telekom pazarına girişte kolaylaştırma" düşüncesinin tam tersine dönüştürüldüğünü görüyoruz. Açıkçası BTK pazarda yer alan sektörlere ya 1 milyon TL sermaye koy ya da iş yerini kapat diyor. Bu yapılan yönetmelik değişikliğinde alternatif telekomünikasyon firmalarına kapıyı gösteriyor. Araştırma ve yeniliklere dayalı en önemli sektörlerden birisi olan elektronik haberleşme sektöründe, bu düzenlemeler sonrası Türkiye'ye özgü, yerel aktörlerin çıkması neredeyse imkansız hale gelecektir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber