Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Haziran 2016 - 12:43 Yorum: 0

İftar Sofrası Akçadağ’da Kuruldu

Ramazan ayında etkinlikler gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, iftar programlarına Akçadağ'da devam etti.

İftar Sofrası Akçadağ’da Kuruldu

Ramazan ayında etkinlikler gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, iftar programlarına Akçadağ'da devam etti.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikler çerçevesinde Akçadağ ilçe merkezinde kurulan sokak iftarı programına yoğun bir katılım oldu. Akçadağ Belediyesi ev sahipliğinde Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen sokak iftarında kısa bir konuşma yapan Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, "Ramazan ayı bir anlamda empati ayı. Yani açlığı anlamamız, açların halinden anlamamız, vermeyi öğrenmemiz için bir fırsat ayı. Akçadağ Belediyesi olarak Ramazan ayının başından itibaren bir iftar çadırı açtık. Her gün iftar vermeye başladık. Bugün de Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteğiyle, iftar yemeği veriyoruz" şeklinde konuştu.

ÇAKIR: "RAMAZAN AYI, İYİ BİR FIRSAT"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise vatandaşlarla buluşmaya önem verdiklerini belirterek, Ramazan ayının bunun için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Ramazan ayının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Çakır, "Ramazan ayı, özel bir ay. Bu ayda ibadetimizi yaptığımız kadar, çevremizle, komşularımızla dayanışmayı geliştirmemiz lazım. Bir kap yemeği komşumuza ikram etmemiz, Ramazan için çok önemli. Dar gelirli insanlara ulaşmak, yardım etmek önemli. Ramazan'ı amacına uygun bir şekilde yaşamak çok önemli. İstikrarın kıymetini bilmemiz lazım. Bizler ülkemizdeki bu barış ve huzur ortamının diğer ülkelere, İslam coğrafyasına yayılması diliyoruz. İslam, huzur dini, barış dini, yardımlaşma dini. Bizler İslam'ı ne kadar güzel yaşayabilirsek, gelecekte, dünya barışını da sağlamış olacağız. Bugün sizlerle beraber olmak istedik. Her zaman gelmek kısmet olmuyor. Ramazan ayı güzel bir vesile oldu" diye konuştu. Malatya Büyükşehir Belediyesinin Ramazan ayı etkinliklerine de değinen Çakır, her gün sıcak yemeklerin dağıtıldığını, muhtaç ailelere yardımların yapıldığını, sokak iftarların düzenlendiğini, Ramazan Çarşısı ve Ramazan Geceleri'yle Ramazan ayının iklimine uygun programları vatandaşlara sunduklarını söyledi.

Vatandaşlarla tek tek ilgilenerek Ramazanlarını kutlayan Çakır, iftar sonrası vatandaşların ısrarı üzerine çarşı meydanında vatandaşlarla birlikte çay içerek, sohbet etti.

İftar Sofrası Akçadağ’da Kuruldu

İftar Sofrası Akçadağ’da Kuruldu

İftar Sofrası Akçadağ’da Kuruldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber