Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 21 Temmuz 2014 - 22:03 Yorum: 0

İftar sofrasında buluştular

Şanlıurfa'da Afgan, Suriye ve Irak'lı 800 mülteci iftarda bir araya geldi

İftar sofrasında buluştular

ŞANLIURFA (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya sığınan Afgan, Suriye ve Irak'lı mülteciler, iftar sofrasında buluştu.

Günyüzü Eğitim ve Yardımlaşma Derneği ile Deniz Feneri Derneği tarafından hayırsever vatandaşların da katkılarıyla bir restoranda düzenlenen iftar programı, yaklaşık 800 mülteciyi bir araya getirdi.

Vali İzzettin Küçük, etkinlikte yaptığı konuşmada, bir ülkede mülteci beslemenin hem şeref olduğunu hem de o ülkeye bereket getirdiğini söyledi.

Şanlıurfa'da, Türkiye ortalamasının üstünde mültecinin barındığını belirten Küçük, hayırsever vatandaşların ve sivil toplum kuruluşların yardımıyla mültecilerin hayata tutunmaya çalıştığını anlattı.

Ortadoğu'da yaşanan insanlık dramına Türkiye'nin kayıtsız kalmadığını vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:

"Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların, garibanların en büyük yardımcısı Türkiye'dir. Bakın şurada yüzlerce insan çoluk çocuk iftar yapıyor. Bakın yüzleri nasıl gülüyor. Emin olun bu mutluluğu ve samimiyeti kesinlikle parayla oluşturamazsınız. Türk, Kürt, Arap, Afgan aynı sofrada iftar yapıyor. Bundan büyük mutluluk olabilir mi?" 

İftarın ardından Vali Küçük ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, çocuklara oyuncak dağıttı.

Etkinlik, ilahi konseriyle sona erdi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber