Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ramazan 2015 11 Temmuz 2013 - 15:20 Yorum: 0

İftara ne pişirsem?

İftara ne pişirsem? diye düşünen bayanlar

İftara ne pişirsem?

Soğuk Ayran Çorbası

Malzemeler- 4 Dal İnce Kıyılmış Dereotu
- 4 Dal İnce Kıyılmış Maydanoz
- 2 Su bardağı Yarma
- 1 Kg Yoğurt
- Kararında Su, Tuz HazırlanışıYarmayı bol suda yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra süzüp soğutun. Yoğurda su ekleyip koyu bir ayran kıvamına getirin. Üzerine haşlanmış yarma, maydanoz, dereotu ve tuz ekleyip karıştırın. Soğuk servis yapın.

Domates Soslu Semizotu Salatası Tarifi

2 Adet Domates
- 2 Su bardağı Sarımsaklı Yoğurt
- 2 Demet Semizotu
- Kararında Limonun Suyu, Tuz, Zeytinyağı HazırlanışıSemizotunu iyice yıkayıp sarmısaklı yoğurtla karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine tuz, zeytinyağı ve limon karışımı sosu yayın. En üste rendelenmiş domatesi ekleyip servis yapın.

Pratik Domatesli Pilav Tarifi

3 Adet Domates
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Et Suyu
- 2 Su bardağı Pirinç
- 0.75 ( 3/4 ) Çay bardağı Sıvı Yağ
- 2 Tatlı kaşığı Toz Şeker
Arzuya Göre- Yarım Demet Dere Otu
- Çeyrek Adet Limonun Suyu
- Kararında Karabiber, Tuz HazırlanışıPirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim. Tencereye sıvı yağı alıp rendelenmiş domatesleri ekleyelim, suyu çekilene dek 2-3 dk. kavuralım. Pirinçleri nişastası gidene dek birkaç su yıkayıp suyunu iyice süzelim ve ekleyelim. Sıcak et suyunu ve şekeri ekleyip tuzunu ayarlayarak, pilavı ağır ateşte, pirinçler suyunu çekene dek pişirip ateşten alalım. Arzuya göre kıyılmış dereotu ekleyip karıştırarak 15-20 dk. demlendirelim ve karabiber serperek servis yapalım.

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

2 Adet Biber
- 2 Adet Domates
- 2 Su bardağı Kuru Fasulye
- 3 Adet Kuru Soğan
- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 10 Dilim Sucuk
- Yarım Çay kaşığı Toz Şeker
- Yarım Çay kaşığı Tuz
HazırlanışıAkşamdan fasulyeler ayıklanıp yıkanır. Bol su ile ıslatılır. Ertesi gün yarı pişmiş olarak haşlanır. Tencereye 2 soğan doğranır. Yağ ile hafifçe sarartılır. Rendelenmiş domates ya da salça eklenir, biraz karıştırılıp suyu süzülen fasulyelere 2 bardak haşlama suyu, şeker eklenerek kapağı kapatılır. Kaynadıktan sonra ateş hafifletilir. 10-15 dakika sonra 1 soğan ile sivri biber doğranır, 1-2 kere karıştırılır, tuz atılır. Fasulyeler pişince üzerine pastırma veya sucuk dilimleri dizilir. 10 dakika hafif ateşte bıraktıktan sonra bir kere karıştırılır. Tencerenin kapağı kapalı olarak bir süre dinlendirilir

Milföylü Kolay Şöbiyet Tarifi

10 Çorba Kaşığı Ceviz
- 100 Gr Kaymak
- 1 Paket Milföy Hamuru
Şerbeti İçin- Çeyrek Adet Limon
- 2 Su bardağı Su
- 3 Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıMilföy hamurunu dörde bölün. Her parçanın içine ceviz ve bir parça kaymak koyun. Muska şeklinde katlayın ve tepsiye yerleştirip fırınlayın. Fırından çıktıktan sonra tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak şekilde hazırlayın. Tatlıların üzerine şerbeti içine yavaş yavaş gezdirin. Birkaç dk şerbeti çekmesini bekleyin. Afiyet olsun

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber