Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Haziran 2016 - 10:58 Yorum: 0

İftardan Hemen Sonra Spor Yapmayın

Batman'da spor salonu işletmecisi ve antrenörü Murat Atılgan, iftardan en az iki saat sonra spor yapılması gerektiğini söyledi.

İftardan Hemen Sonra Spor Yapmayın

Batman'da spor salonu işletmecisi ve antrenörü Murat Atılgan, iftardan en az iki saat sonra spor yapılması gerektiğini söyledi.

Spor yaptıktan sonra protein ağırlıklı beslenilmesi gerektiğini belirten Atılgan, kırmızı et ağırlıklı beslenildiğinde ise yemek ile spor arası en az 3 saatin geçmesi gerektiğini söyledi. Atılgan, "Kırmızı et türü yemek tüketti isek hemen spor yapmamalıyız, çünkü bu tür yemeklerin sindirimi biraz daha zordur ve bu nedenle spor yapmamız için en az 2-3 saat beklememiz gerekmektedir. Yemeklerde balık ya da tavuk tüketmemiz sindirim açısından daha rahattır. Yağ yakmak isteyenler ise çorba içtikten hemen sonra salata tüketmelidir. Ekmek, pirinç ve makarna gibi karbonhidratlı gıdalardan uzak durmalıdır, ayrıca yürüyüş bandı çalışmasına ağırlık verilmelidir" dedi.

Spor salonuna gitme imkanı olmayanların ise iftardan 2 saat sonra hafif tempoyla 45 dakika yürüyüş yapabileceğini de belirten Atılgan, "İftar sonrası park ve bahçelerde, temiz havada hafif tempoyla yürüyüş yapılmalı. Parklarda spor aletleri bulunuyorsa onları kullanmalı" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber