Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Mart 2017 - 18:08 Yorum: 0

Iğdır Belediyesi personeline alacaklarını ödedi

Iğdır Belediyesi, bünyesinde çalıştırdığı personelinin alacaklarını ödedi.

Iğdır Belediyesi personeline alacaklarını ödedi

Iğdır Belediyesi, bünyesinde çalıştırdığı personelinin alacaklarını ödedi.

Her ayın 15. günü ödeyerek emeğe saygısını gösterirken önceki dönemlerden kalan 2,5 milyon TL'yi de ödeyerek çalışanlarının alacakları kalmadığı belirtildi.

Konu ile ilgili Belediye İş Sendika Başkanı Himmet Bozan, Belediye Başkanı Murat Yikit'i ziyaret ederek teşekkür etti.

Belediye İş Sendika Başkanı Himmet Bozan konuşmasında, "Belediye Başkanı Murat beye teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 2,5 milyon TL alacağımız vardı. Şu an itibari ile çalışanlarımızın alacaklarının tümü ödenmiştir. Emek en yüce değerdir. Emek veren ve birlikte üreten bir yapı kurmak istiyoruz" dedi.

Ödemelerde önceliği çalışan personele verdiğini belirten Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, "Önce personelimizin maaşlarını, daha sonra önceki dönemlerden kalan emekçilerimizin 4 ila 7 ay maaş ve 10 yıllık ikramiyeleri alacaklarının tümünü ödedik. Son olarak 2,5 milyon TL'yi de ödeyerek, maaş, ikramiye ve mesai olarak işçilerimizin alacakları kalmadı. Vatandaşlarımız bize soruyorlar, trilyonlara varan işçi paralarını ödediniz, dünyanın da işini yaparak hizmet götürmektesiniz. Bunun kaynağı nedir. Bizlerde meclis üyelerimiz ile birlikte şöyle cevap veriyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri mali disiplinden taviz vermedik. Uyguladığımız ekonomi yönetimi programı çerçevesinde tasarruf ve gelir artırıcı önlemler alındı. Yapılan denetimler sayesinde tahakkuklar artırıldı. Mükellefler kayıt içine alındı. Su, emlak ve çevre temizlik vergilerinde de önemli artışlar sağlandı. Lüzumsuz cari giderler kısıldı, tüketim malzemelerinin alımında sınırlamalar getirildi. Bütün bunların sonucunda Iğdır Belediyesinin mali yapısı güçlendirildi" şeklinde konuştu

Belediye çalışanlarının içeride alacağı kalmadığını söyleyen Yikit, "Gerek hizmet, gerekse işçilerimizin alacakları konusunda belediyemiz maddi anlamda herhangi bir sıkıntı yaşamamaktadır. Bu bağlamda vatandaşlarımızın beklediği hizmetlerin de yerine getirilmesinde emeği geçenlerin hakkını korumaya devam edeceğiz. Her türlü şartlarda özveriyle çalışan personellerimizin haklarını alın terleri kurumadan vaktinde ödemeyi prensip edindik. İşçinin hakkını alın teri kurumadan veriyoruz. İşçi arkadaşlarımız aldıkları parayı hak etmek için ellerinden gelen tüm çabayı gösterecektir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber