Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 17 Eylül 2014 - 15:08 Yorum: 0

Iğdır'da caddelerin hakimi bisikletler

Ova üzerine kurulu bulunan Iğdır'da yaşayan vatandaşlar ulaşım aracı olarak daha çok bisikleti tercih ediyor

Iğdır'da caddelerin hakimi bisikletler

IĞDIR (AA) - Ova üzerine kurulu bulunan Iğdır'da yaşayan vatandaşlar ulaşım aracı olarak daha çok bisikleti kullanıyor.

Türkiye'nin en doğusunda yer alan ve ova üzerine kurulu bulunan Iğdır'da, ulaşım araçları arasında en yaygın olarak bisikletler ön plana çıkıyor. Kentte yaşayan her yaştan insan, masrafsız olması nedeniyle bisiklet satın alarak istediği yere rahatlıkla gidebiliyor.

Kent merkezinde otomobillerden çok bisiklet kullanılırken, yaklaşık 40 bin bisikletin bulunduğu kentte, değişik noktalarda kurulan parklarda da yüzlerce bisiklet yer alıyor.

Bisiklet kullanıcılarından Nurettin Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bisikletlerin en masrafsız ulaşım aracı olduğunu ve bu yüzden tercih ettiğini söyledi.

Şehrin coğrafi yapısının da bisiklet kullanımına uygun olduğunu vurgulayan Akgün, "Buradaki vatandaşlar, bisiklet üzerinde yaşıyor adeta. Bisikletler, ucuz, masrafsız ve sağlık açısından da yararlı. Ben de toplu taşıma araçları veya otomobil yerine bisiklet kullanarak işime gidip geliyorum" dedi.

Kent merkezinde 30 yıldır bisiklet tamirciliği yaptığını belirten Ataman Öğün, her gün onlarca bisikleti tamir ettiğini ifade etti.

Bisiklet kullanımının yaygın olması sayesinde işlerinin hiç azalmadığına dikkati çeken Öğün, "Şehir düzlük bir alana sahip olduğu için herkes bisiklet kullanıyor. Bisikletin gidemeyeceği yer yok burada. Bu sayede herkes bisiklet kullanıyor, bizim işimize de yarıyor. Günde 50 civarında bisikleti tamir ediyorum. Bisiklet satışımız da gayet güzel, şehirde yaklaşık 40 bin civarında bisiklet kullanılıyor" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber