Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 03 Eylül 2016 - 13:13 Yorum: 0

Iğdır’da doğalgaz sevinci

Iğdır'da yıllardan beri vatandaşların hasretle beklediği doğalgaz, törenle hizmete sunuldu.

Iğdır’da doğalgaz sevinci

Iğdır'da yıllardan beri vatandaşların hasretle beklediği doğalgaz, törenle hizmete sunuldu.

Şehrin hava kirliliğini önlemek için Iğdır Belediyesi ve Serhat Gazın ortak başlatılan çalışmaların tamamlanmasının ardından vatandaşlar doğalgaza kavuştu. 6 aydan beri şehir şebekesini çeken Serhat Gaz, alt yapıyı tamamlayarak ilk abonesini yaptıktan sonra şehir merkezinde ilk ateşi yakarak doğalgazın artık faaliyette olduğunu müjdeledi. Iğdır merkeze bağlı Vali yolunda gerçekleşen temsili doğalgaz yakımı törenine Iğdır Belediye Eşbaşkanı Murat Yikit, belediye meclis üyeleri, Serhat Gaz Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kalemci, Serhat Gaz yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Serhat Gaz Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kalemci, "Iğdır'ın temiz bir havaya ihtiyacı vardı ve bu da gerçekleşti. Bugün doğal gazımızın açılışını yapıyoruz. Iğdır halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

"Bu şehirde hava kirliliğini önlemek için doğalgaz gerekliydi"

Törende konuşan Iğdır Belediyesi Eşbaşkanı Murat Yikit ise, "Doğalgazımızın Iğdır'a kazandırılmasında emeği geçen yetkililere teşekkür ediyoruz. Bir yerel yönetici için bir belediye için Iğdır'ı doğalgaza kavuşturmak gerçekten büyük bir mutluluktur. Defalarca basın mensuplarıyla yaptığımız görüşmelerde Iğdır'da doğalgazın ihtiyaç olmaktan ziyade bir zaruriyet bir zorunluluk olduğu kentti. Dünyada hava kirliliğinin hayati tehlikeyi oluşturduğu kentler içerisinde listenin başını çeken kentlerden bir tanesidir. Bizler de yerel yöneticiler olarak kenti daha sağlıklı bir yaşama kavuşturma insanların daha huzurlu yaşaması açısından bu hava kirliliğini bertaraf edilmesi noktasında bir çaba içinde olmamız gerekiyordu. Çünkü şehrimiz ova ve etrafı dağlarla çevrili olduğu için hava sirkülasyonu olmuyordu. Bu anlamda tek alternatifimiz doğal gazdı. Geçen sene 20 Haziran'da ilk kazmayı vurduğumuzda halkımızın kafalarında kuşkular çok fazlaydı. Birazdan bu meşaleyi yakana kadar bile halkımızın çoğunda bu kuşkular halen devam ediyor. Acaba doğalgaz gelecek mi, hatlar doğru şekilde döşendimi diye birçok şehir efsaneleri yayılmaya başlamıştı. Biz de bugün halkımıza bu kentin artık doğalgaza kavuştuğunu gösterebilmek ve doğal gaza geçmenin bir zaruriyet olduğunu söylemek açısından buradayız. Ben tekrardan emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, doğal gazın tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber