Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 27 Kasım 2014 - 13:28 Yorum: 0

Iğdır'da kaloriferler belli saatlerde yakılacak

IĞDIR (AA) - Kış aylarında hava kirliliğinin üst düzeye çıktığı Iğdır'da, kirliliği azaltmak amacıyla kaloriferlerin belli saatler içinde yakılması kararlaştırıldı.Iğdır Çevre...

Iğdır'da kaloriferler belli saatlerde yakılacak

IĞDIR (AA) - Kış aylarında hava kirliliğinin üst düzeye çıktığı Iğdır'da, kirliliği azaltmak amacıyla kaloriferlerin belli saatler içinde yakılması kararlaştırıldı.

Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, şehrin etrafının dağlarla çevrili ve rüzgar hızının düşük olması nedeniyle yeterli oranda hava sirkülasyonu gerçekleşmediği bildirildi.

Bu nedenle kış aylarında hava kirliliğinin ciddi boyutlara ulaştığı ve vatandaşların sağlığını etkilediği belirtilen açıklamada, hava kirliliğini önlemeye yönelik, Mahalli Çevre Kurul Kararı alındığı kaydedildi.

Karar gereği şehir merkezinin iki bölgeye ayrıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dönüşümlü yakım esasına göre kaloriferlerin ateşlenmesi yapılacaktır. Bağlar ve Emek mahallelerinde sabah 05.30-06.00 ile akşam 15.00 ve 15.30 saatleri, Topçular, Söğütlü, ve Atatürk mahallelerinde de sabah 06.30 ile 07.00, akşam 16.00 ve 16.30 arasında kaloriferler ateşlenecek. Bu saat aralığı ateşlenme anı için geçerli olup, ateşlendikten sonra, bina yönetiminin veya kat sakinlerinin isteği doğrultusunda istenilen sürelerde yanmaya devam edilebilecektir."

Öte yandan, tüketicilerin belge sahibi satıcılardan kömür almakla yükümlü olduğu bildirilen açıklamada, kalorifer kazanlarının tekniğine uygun yakılması ve belge sahibi kişilerce kazanların bakımının yapılması gerektiği kaydedildi.

Alınan diğer kararlar ise şu şekilde:

"Kış gelmeden önce binalarda ısı kaçağının önlenmesi, pencerelerin çift camlı olması ve binalarda özellikle dıştan yalıtım yapılmasına özen gösterilerek yakıt tasarrufu yapılmalıdır ve Enerji Kimlik Belgeleri'nin alınması gerekmektedir. Baca temizliklerinin, kalorifer kazanlarının, soba borularının temizliği yapılmalıdır. İlimiz sınırları içinde torbasız, dökme kömür satışı yasaktır. Kömür torbaları üzerinde üretici, ithalatçı firma bilgileri, yakıtın özellikleri, firma iletişim bilgiler yer almalıdır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber