Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 18 Ocak 2018 - 11:08 Yorum: 0

Iğdır’da Stk’lar 20 Yanvar Bakü katliamını anmaya hazırlanıyor

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Merkezinde toplanan Iğdır'daki sivil toplum kuruluşları ve sendikalar, 1990...

Iğdır’da Stk’lar 20 Yanvar Bakü katliamını anmaya hazırlanıyor

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Merkezinde toplanan Iğdır'daki sivil toplum kuruluşları ve sendikalar, 1990 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Sovyetler Birliği tarafından, Azerbaycan Türkünün katledilmesinin yıldönümünü anma ve kınama için bir araya geldiler.

Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü konferans salonunda yapılacak panel ve sinevizyon gösterimi ile anma programı düzenleneceğine değinen Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, "1990 yılında Azerbaycan başkenti Bakü'de Azatlık meydanına çıkıp bağımsızlık isteyen ve Bakü'ye giren Sovyet Birliği tanklarını protesto etmek isterken, Sovyet Birliği tankları silahsız ve sivil halkın üzerine tankları sürerek 600 Azerbaycanlı kardeşimizi hunharca katletmiş, binlercesini de yaralamıştır. 28 yıldır bu katliamın sorumluları bulunmamış ve yargılanmamıştır. Biz sivil toplum kuruluşları olarak bu katliamın sorumlularının bulunup derhal yargılanması ve bu katliamda şehit olan kardeşlerimizle yaralı olanlara o gün Sovyetler Birliği bugün Rusya tazminat ödemelidir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber