Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Aralık 2014 - 15:33 Yorum: 0

Iğdır'daki molotofkokteyli operasyonu davası

IĞDIR (AA) - Iğdır Emniyet Müdürülüğü'nce yapılan molotofkokteyli operasyonu kapsamında haklarında 24'er yıl hapis cezası istenen 5'i tutuklu 7 kişinin yargılanmasına başlandı.Ağır...

Iğdır'daki molotofkokteyli operasyonu davası

IĞDIR (AA) - Iğdır Emniyet Müdürülüğü'nce yapılan molotofkokteyli operasyonu kapsamında haklarında 24'er yıl hapis cezası istenen 5'i tutuklu 7 kişinin yargılanmasına başlandı.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanıklar S.Ö. ve V.D. ile avukatları katıldı. Tutuklandıktan sonra Erzurum Kapalı Cezaevi'ne sevk edilen M.S, İ.S, S.Ç, H.K. ve Y.Ç. ise video konferans aracılığıyla mahkeme salonuna bağlandı.

Mahkeme heyetinin zanlıların kimlik kontrollerini yaptıktan sonra savunmaların alınmasına başlanıldığı sırada ses sisteminde arıza çıktı.

Bunun üzerine mahkeme salonundaki seslerin kendilerine ulaşmadığını belirten tutuklu sanıklar, bu nedenle savunma yapamayacaklarını ve duruşma salonuna getirilmelerini talep etti.

Zanlıların taleplerini değerlendirmeye alan mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

- Olay

Iğdır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 22 Eylül 2014'te Mevlana İlkokulu'na molotofkokteyli atılması üzerine başlattığı istihbarat çalışmaları neticesinde 29 Eylül 2014'te aynı mahalledeki metruk bir evde hazır halde bekletilen 20 molotofkokteyli ele geçirmişti. Belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda M.S, İ.S, S.Ç, H.K, Y.Ç, S.Ö. ve V.D. gözaltına almış, adliyeye sevk edilen şüphelilerden, S.Ö. ve V.D. mahkeme kararıyla serbest bırakılırken, diğer 5 zanlı tutuklanmıştı.

İddianamede, sanıklar hakkında hakkında "terör örgütüne üye olma" ve "kamu malına zarar verme" suçlarından 24'er yıl hapis cezası isteniyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber