Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Ekim 2016 - 09:08 Yorum: 0

Iğdırlı bu kış doğalgazla ısınacak

Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Murat Yikit, şehrin doğalgaz ile yeni tanıştığını belirterek, "Projesini bitirmiş, onaylatmış ve doğalgaz iç tesisatını...

Iğdırlı bu kış doğalgazla ısınacak

Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Murat Yikit, şehrin doğalgaz ile yeni tanıştığını belirterek, "Projesini bitirmiş, onaylatmış ve doğalgaz iç tesisatını çekmiş olan evinde bu kış doğalgaz kullanabilecek" dedi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Murat Yikit, son iki üç aydır en çok sorulan ve merak edilen konulardan bir tanesinin bu kış doğalgaz kullanımı olduğunu söyledi. Murat Yikit, "Vatandaşların bu sorularına net cevap vereyim, evet kullanabileceğiz. Doğalgaz hattı şu an şehrimizin imar planı içerisinde bulunan alanın üçte birinin tamamında mevcut. Bağlar ve Topçular mahalleleri başta olmak üzere yapılanmanın en yoğun olduğu alanların yüzde 80'nine doğalgaz hattı çekilmiş durumda. 30'un üzerinde sokak ve caddede testlerin bitmesi suretiyle doğalgaz kullanıma açıldı. Projesini bitirmiş, onaylatmış ve doğalgaz iç tesisatını çekmiş olan evinde doğalgaz kullanabilecek. Dün itibari ile 8 daire doğalgaz kullandı. Şehrimiz doğalgaz ile yeni tanıştı. Iğdır'da doğalgaz tesisatı çeken 20'ye yakın firma var. Bu firmalar bazen yoğunluktan dolayı gelişi güzel, EPDK'nın ve gaz firmalarının belirlemiş olduğu şartnamenin dışında hat çektikleri görüldü. Özellikle son 20 gündür bu konuda yetkili olan Serhat Gaz firması çok yoğun bir çalışma içersine girdi. Bazı bina ve dairelerde çekilen hatların düzeltilmesi veya şartnameye uygun bir şekilde yapılması konusunda ihtar gönderdi" dedi.

Vatandaşın firma ile belli bir ücret karşılığında anlaştığını ve dairesinin iç tesisatı ile binanın ana kolonunu döşediğini dile getiren Yikit, "Vatandan sonra "doğalgaz gelsin biz gazımızı kullanalım" diyor. Ama maalesef işleyiş bu şekilde olmuyor. Daire içersindeki tesisatın şartnameye uygun olup olmadığını test etmek zorundayız. Bugün doğalgaz risk oranı ve tehlikesi yüksek olan bir yakıt türü. Yanlış ve hatalı bir bağlantıdan dolayı, sırf bir an önce doğalgaz açalım diye buna onay verir ve göz yumarsak, bu insanların hayatı ile oynamış oluruz. Bunun önüne geçebilmek için ince eleyip sık dokuyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber