Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 23 Ekim 2014 - 14:33 Yorum: 0

Iğdırlı engellilere Avrupa'dan tekerlekli sandalye

Elele Avrupa Engelliler Yardım Konfederasyonu ve Avrupa'daki gurbetçilerin desteğiyle satın alınan 20 tekerlekli sandalye, Iğdır'daki ihtiyaç sahibi engellilere verildi

Iğdırlı engellilere Avrupa'dan tekerlekli sandalye

IĞDIR (AA) - Elele Avrupa Engelliler Yardım Konfederasyonu ve Avrupa'daki gurbetçi vatandaşların desteğiyle temin edilen tekerlekli sandalyeler, Iğdır'daki ihtiyaç sahiplerine törenle teslim edildi. 

Elele Avrupa Engelliler Yardım Konfederasyonu Başkanı Cengiz Hocazade, Iğdır Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen törende, yurt dışında yaşayan gurbetçi Türklerin yardımlaşma konusunda çok duyarlı olduğunu söyledi. 

Bu kapsamda Avrupa genelinde yardımlaşma çalışması yürüttüklerini belirten Hocazade, "Bu kapsamda temin edebildiğimiz tekerlekli sandalyeleri, Türkiye'deki engelli hemşehrilerimize ulaştırmak için yollara düştük. Türkiye'nin çeşitli illerine yardım gönderiyoruz" dedi. 

Hocazade, Iğdır'da yaşayan engelli vatandaşlara yurt dışından temin edilen tekerlekli sandalyeleri verebildikleri için çok mutlu olduklarını aktardı. 

Her sağlıklı insanın, birer engelli adayı olduğunu anımsatan Hocazade, şöyle devam etti: 

"Bundan dolayı çok büyük bir duyarlılık var. Bu sayede kısa süre içinde temin ettik bu tekerlekli sandalyeleri. Şu anda ihtiyaç sahibi olduğunu belirlediğimiz 20 kardeşimize tekerlekli sandalyelerini teslim ettik. Iğdır'da 3 engelli kardeşimizin akülü araca, bir kızımızın da yürüme bandına ihtiyacı var. Almanya'ya döner dönmez bunları da temin ederek Iğdır'a göndereceğiz."

Iğdır Valisi Davut Haner de Türkiye genelinde engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak adına önemli politikalar yürütüldüğünü ve bu sayede birçok engellinin topluma kazandırıldığını dile getirdi. 

Konuşmaların ardından 20 tekerlekli sandalye, ihtiyaç sahibi engellilere teslim edildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber