Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Temmuz 2016 - 18:58 Yorum: 0

İGM Başkanı Salih Sel 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirerek:

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, 15 Temmuzda yaşanan darbe girişimi ve sonrasında yaşanan süreci değerlendirerek, "Bu kalkışma...

İGM Başkanı Salih Sel 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirerek:

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, 15 Temmuzda yaşanan darbe girişimi ve sonrasında yaşanan süreci değerlendirerek, "Bu kalkışma ile Türkiye'yi, Suriye yapmak istediler ama milletimizin demokrasiye olan inancını aşamadılar" dedi.

Başkan Sel, gerçekleştirdiği basın toplantısında darbe girişimi ve sonrasında yaşanan süreci değerlendirdi. Çok sayıda gazetecinin katıldığı basın toplantısında konuşan Başkan Sel, Türkiye'nin Fettullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe kalkışması ile Türkiye'nin zor bir dönemeçten geçtiğini hatırlattı. Darbecileri bir kez daha lanetlediğini aktaran Başkan Sel, "Türk halkı bu süreçte gerçek anlamda duyarlı davrandı. Her geçen gün yeni görüntüler çıkıyor. Bu görüntülerden bu işin ne kadar ağır bir netice doğuracağını çok rahat artık görebiliyoruz. Hamd olsun Allah'ın yardımı ile bu atlatıldı. Tam anlamı ile sahaları terk etmeyeceğiz. Bilindiği üzere Mısır'da da benzeri şeyler olduğunda, herkes rahatlayıp darbe girişimi bitti denildikten sonra esas darbeyi yaptılar. O açıdan herşey yoluna girmeden inşallah meydanları terk etmeyeceğiz" dedi.

"Destansı bir mücadele verildi"

Her kesimden, her görüşten, her yaştan insanın ülkesine ve vatanına sahip çıkmak için meydanlarda olduğunu ifade eden Salih Sel, vatan söz konusu olunca her şeyin bir tarafa bırakıldığının darbe kalkışmasında görüldüğünü ifade ederek, "Bir süre sonra düşündüğümde bu yaptıklarının normal olduğu kanısına vardım. Çünkü Mavi Marmara hadisesi yaşandığında Fetullah Gülen, "Otoriteden izin mi aldınız" diyordu. Çünkü onun otoritesi İsrail'di. İsrail'in dışında ortadoğu da bir güç istemiyorlar. Türkiye son 14 yılda çok büyük mesafeler kat etti. Her yıl artan büyüme oranı bazılarını rahatsız etti. Zaman zaman Gezi olayları, 17-25 Aralık hadiseleri oldu. Ama hamd olsun bu algı operasyonlarına çoğunluk katılmadı. Son olarak yaşanan hadisede vatandaşlarımız gerekli hassasiyeti gösterdi. Vatandaş tanka, topa, helikoptere, uçağa imanıyla karşı geldi. Hamd olsun bunu püskürttük. Destansı bir mücadele verildi. Cumhurbaşkanımız evlerinize girebilirsiniz demedikçe biz alanları terk etmeyeceğiz. Birlikteliğimizi muhafaza etmemiz lazım. Türkiye'yi Suriye yapmak istediler, ama milletimizin demokrasiye olan inancını aşamadılar Bana göre şehitlerimiz vatan için hakkıyla şehit düştü" şeklinde konuştu. Başkan Sel basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber